Εκδήλωση  στον Έβρενο Ροδόπης  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και το Μουσικό Εργαστήρι “Νότα”(φωτος)

Εκδήλωση στον Έβρενο Ροδόπης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού και το Μουσικό Εργαστήρι “Νότα”(φωτος)

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εβρένου και το Μουσικό Εργαστήρι «Νότα» «Θρακών Αυτογνωσία-Ρήσος- Μυθικά και ιστορικά πρόσωπα, μουσική, χορός» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος την Κυριακή 4 Ιουνίου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έγινε παρουσίαση από τον αρχαιολόγο Διαμαντή Τριαντάφυλλο των περιοχών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή του Εβρένου. Ακολούθησε δρώμενο υπό τη μουσική συνοδεία του Χρήστου Χατζόπουλου, την απαγγελία από την Σταυρούλα Εμμανουηλίδου σε στίχους που έγραψε ο Διαμαντής Τριαντάφυλλος.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να αναδείξουν τον Έβρενο πολιτιστικά και ιστορικά.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και τη  Δευτέρα 5 Ιουνίου με ανάβαση στον λόφο του Περάματος όπου έγινε ξενάγηση από τον αρχαιολόγου Διαμαντή Τριαντάφυλλο στο ιερό του Ήρωα-ιππέα της Θράκης και ακολούθησε ομιλία του μέλους της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου  Ανέστη Στρατιάδη κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού. Στη συνέχεια ερμηνεύτηκε τραγούδι από τον  Χρήστο Χατζόπουλο σε στίχους του  Διαμαντή Τριαντάφυλλου.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό