Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης – Γκάγκα – Ορατό το μίνι lockdown

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης – Γκάγκα – Ορατό το μίνι lockdown

Εκτάκτως θα επισκεφτούν την Τετάρτη (22/9) τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα λόγω της επιδημιολογικής επιδείνωσης που παρουσιάζει η περιοχή.

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι δύο υπουργοί μεταβαίνουν στην συμπρωτεύουσα με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είναι ορατό το μίνι lockdown στην πόλη.

 

Ο  υπουργός Υγείας  θα έχει προγραμματισμένη σύσκεψη στις 11:00 με φορείς της πόλης ώστε να συζητηθούν τόσο τα δεδομένα όσο και οι επόμενες κινήσεις. Ακολούθως θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που επίσης έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

 

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να επαναλάβει το πόσο σημαντική είναι αυστηρότατη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

 

Κορονοϊός: «Μυρίζει» lockdown στη Θεσσαλονίκη – Τα ανησυχητικά νούμερα

«Άρωμα» lockdown στη Θεσσαλονίκη, μετά τους ανησυχητικούς αριθμούς κρουσμάτων που κατέγραψε χθες ο ΕΟΔΥ.

 

Κυβέρνηση και ειδικοί είναι σε ετοιμότητα για να θέσουν νέα μέτρα σε ισχύ, προκειμένου να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πέρσι, με το σαρωτικό «πέρασμα» του κορονοϊού και τον «μαύρο» Νοέμβριο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

 

Χθες από τα συνολικά 2.126 νέα κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφονται 369 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 341.

 

Τα τελευταία στοιχεία για τις νοσηλείες στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης είναι αποκαλυπτικά. Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, όλοι τους ανεμβολίαστοι (!), ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι!

 

Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την πρώτη (ύστερα από 16 μήνες) δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναφερόμενος τόσο στα κρούσματα όσο και στις νοσηλείες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

eleftherostypos.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό