ΕΛ.ΑΣ: «Λουκέτο» σε 12 συνδέσμους οπαδών στην Αττική

ΕΛ.ΑΣ: «Λουκέτο» σε 12 συνδέσμους οπαδών στην Αττική

Έρευνες σε συνολικά 21 συνδέσμους οπαδών σε όλη την Αττική πραγματοποίησε χθες (11.02.2022) η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, σε τρία γραφεία συνδέσμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες και σιδερογροθιά, ενώ συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι τους και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Επίσης, από άλλες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι δώδεκα από αυτούς λειτουργούσαν χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και «σφραγίστηκαν».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Την 11-2-2022, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων και παρουσία εκπροσώπων Δικαστικής Αρχής, πραγματοποίησαν έρευνες σε (21) συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων, στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω ελέγχων, σε (3) γραφεία συνδέσμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών (ρόπαλα, κοντάρια, καπνογόνα, κροτίδες, σιδερογροθιά).

Συνελήφθησαν οι προσωρινά υπεύθυνοι των ανωτέρω Συνδέσμων και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπρόσθετα, από αρμόδια κλιμάκια των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, διενεργήθηκαν έλεγχοι ως προς τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανωτέρω γραφείων και διαπιστώθηκε ότι (12) εξ αυτών στερούντο άδειας λειτουργίας της αρμόδιας Αρχής και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία».

Foto arxeiou : InTime

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό