Ελαιοτριβείο «Thracia ΙΚΕ» στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής

Ελαιοτριβείο «Thracia ΙΚΕ» στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής

Στη Ροδόπη ήρθε να προστεθεί δώ και μερικά χρόνια το Ελαιοτριβείο-Θράκη IΚΕ, οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής.

Η «Thracia ΙΚΕ» είναι μία Βιομηχανία Εμπορίας και Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων, που δημιουργήθηκε το 2018 από τέσσερις Θρακιώτες. Και οι τέσσερις, μεγαλώνοντας σε αγροτικές οικογένειες, έζησαν από κοντά τον μόχθο και την ανταμοιβή της αγροτικής παραγωγής, αλλά και την έλλειψη σταθερών και αξιόπιστων συνεργατών στην περιοχή.

Δημιούργησαν ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, το οποίο διαθέτει ελαιοτριβείο και συσκευαστήριο λαχανικών και φρούτων, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιοτική διαχείριση της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Προμηθεύονται αγνές πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς, τις οποίες, αφού επεξεργαστούν και συσκευάσουν, στη συνέχεια, διανέμουν τόσο εντός Ελληνικών συνόρων όσο και εκτός. Με ιδιαίτερη φροντίδα πραγματοποιούν εξαγωγές στην Αγγλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία κ.α., διασφαλίζοντας, έτσι, την ποιοτική διανομή της αγροτικής παραγωγής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το ενδιαφέρον της Thracia IKE για την Ελληνική γη δεν σταματά εδώ, καθώς με το εξειδικευμένο της προσωπικό, αγωνίζεται διαρκώς για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, επενδύει στον πρωτογενή τομέα και στηρίζει τους παραγωγούς της.

Η διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου είναι απλή και φυσική. Στο άρτιο και τεχνολογικά προηγμένο ελαιοτριβείο, καθώς αλέθονται ελιές μέσα σε 45΄από τη στιγμή της παραλαβής τους, με παραγωγική δυνατότητα έως 80tn ημερησίως.

Καθώς οι ελιές αλέθονται την ίδια μέρα που συλλέγονται, το λάδι παραμένει χαμηλό σε οξύτητα και διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του και τη χαρακτηριστική γεύση του. Το ελαιόλαδο είναι απλώς ο χυμός του φρούτου, και όπως όλοι οι χυμοί φρούτων είναι πολύ υγιεινός χάρη στα πλούσια θρεπτικά και ωφέλιμα συστατικά του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ένας από τους μετόχους του νέου Ελαιοτριβείου, Μεμέτ Μουσταφά, τόνισε, πως «προηγήθηκαν ερευνητικά ταξίδια στο εσωτερικό και εξωτερικό. Ως απόσταγμα αυτών των διερευνητικών επαφών, ήταν η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για το ποιοτικό και Ελληνικό Ελαιόλαδο!
Έτσι η απόφαση λήφθηκε και μαζί με τα χρήματα των μετόχων, προστέθηκαν τα χρήματα του διασυνοριακού προγράμματος Ίντερεγκ και του Λίντερ, λειτουργεί πλέον το νέο Ελαιοτριβείο. Μάλιστα στους στόχους της είναι και η λειτουργία συσκευαστηρίου, αλλά και η κυκλοφορία ετικέτας, όπου θα πρωταγωνιστεί το όνομα της Ροδόπης και η εξαιρετική της ποιότητα».

Η λειτουργία του συσκευαστηρίου ξεκίνησε από την περσινή περίοδο, ενώ υπάρχει η αισιοδοξία και η πεποίθηση, πως και η φετινή χρονιά θα είναι καθοριστική για την μεγάλη προσέλκυση των Ελαιοπαραγωγών.

www.ert.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό