Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ για Αλεξανδρούπολη- Ένας νέος κόμβος ενέργειας και μεταφορών για την Ελλάδα

Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ για Αλεξανδρούπολη- Ένας νέος κόμβος ενέργειας και μεταφορών για την Ελλάδα

Την τεράστια σημασία και γεωπολιτική θέση της Αλεξανδρούπολης στον ενεργειακό αλλά και μεταφορικό χάρτη της Ελλάδας και της Ευρώπης, επισημαίνει σε άρθρο του το Greece In America , το επίσημο ενημερωτικό δελτίο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον.

Συγκεκριμένα, στην αναφορά για την περιοχή μας και ιδιαίτερα την Αλεξανδρούπολη, τονίζεται ότι:

“Η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Αλεξανδρούπολη, εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο και πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, ενισχύοντας την πολυδιάστατη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Το λιμάνι της πόλης, σε στρατηγική τοποθεσία στα ανατολικότερα σύνορα Ελλάδας και ΕΕ, στο σημείο συνάντησης δύο ηπείρων, προσφέρει εξαιρετικά πλεονεκτήματα για τη μετατροπή της περιοχής σε σημαντικό ενεργειακό, logistics και κέντρο μεταφορών. Άμεσα συνδεδεμένο με την Εγνατία Οδό και το σιδηροδρομικό δίκτυο και μόλις 3 μίλια από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ο τερματικός σταθμός φορτίου του λιμανιού διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για να λειτουργήσει ως ο κύριος συγκοινωνιακός κόμβος της περιοχής.
Κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι και αυτό συνολικά εξυπηρετεί το νέο όραμα για τη χώρα μας. Μια χώρα διασυνδεδεμένη, με ισχυρή αμυντική ικανότητα, κυρίαρχη, με λαμπρό οικονομικό μέλλον σε μια ευημερούσα Ευρώπη».

EnaNews

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό