Εμφανίστηκε αυτή η πράσινη τελεία στο κινητό τηλέφωνό σας; -Τι σημαίνει-Δώστε μεγάλη προσοχή!

Εμφανίστηκε αυτή η πράσινη τελεία στο κινητό τηλέφωνό σας; -Τι σημαίνει-Δώστε μεγάλη προσοχή!

Κινητό τηλέφωνο: Έχετε παρατηρήσει αυτή την τελεία;

Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ μια πράσινη τελεία στο πάνω μέρος της οθόνης του Android τηλεφώνου σας, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι κάποιος σας παρακολουθεί ή σας ακούει.

Ωστόσο, η τελεία είναι πιθανό να εμφανίζεται και για άλλους λόγους. Όπως για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιούμε κάποια εφαρμογή εγγραφής φωνής ή μια κλήση.

Αλλά αν πράσινη τελεία επιμένει και δεν πραγματοποιούμε κάτι από τα παραπάνω, ενδέχεται να είναι σημάδι εφαρμογών «κατασκοπευτικού λογισμικού» στο τηλέφωνό.

Πέρα όμως από τα Android, σύμφωνα με την Daily Mail, έχει εμφανιστεί και σε iPhone.

«Τις περισσότερες φορές, η πράσινη τελεία δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί, αλλά αν υποψιάζεστε ότι σας κατασκοπεύουν, θα πρέπει να δράσετε γρήγορα», δήλωσε ο Jamie Akhtar, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της CyberSmart.

Ο Akhtar πρόσθεσε:

«Συνήθως το να βλέπετε ένα πράσινο στην οθόνη του Android σας δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σημαίνει απλώς ότι μια εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο (ή την κάμερα) της συσκευής σας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από οποιαδήποτε εφαρμογή ή από μια βασική λειτουργία της συσκευής σας».

«Η πιο πιθανή αιτία είναι απλώς ότι έχετε δώσει σε μια εφαρμογή την άδεια πρόσβασης στην κάμερα ή το μικρόφωνο, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται. Ελέγξτε το στην ενότητα «δικαιώματα των ρυθμίσεων της συσκευής σας».

«Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας έχει παραβιαστεί και χρησιμοποιεί λογισμικό κατασκοπείας για να παρακολουθεί τι κάνετε».

Εάν υποψιάζεστε ότι έχει εγκατασταθεί spyware στο τηλέφωνό σας, ο Akhtar συνιστά να εκτελέσετε μια σάρωση κακόβουλου λογισμικού.

Πηγή: xristika.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό