Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία που οργάνωνε διακοπές στην Ελλάδα κήρυξε πτώχευση

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία που οργάνωνε διακοπές στην Ελλάδα κήρυξε πτώχευση

Σημεία των καιρών και… λουκέτο!

Σε καθεστώς πτώχευσης κηρύχθηκε στις 27 Νοεμβρίου κορυφαίο γραφείο για διακοπές στην Ελλάδα στην γερμανική αγορά, η Attika Reisen, που ίδρυσε και καθοδηγούσε επί χρόνια ο επιχειρηματίας Μιχάλης Καραβάς.

Η Attika Reisen δραστηριοποιείται στην Γερμανία για περισσότερα από 45 χρόνια και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα διακοπών σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο Αθανάσιος Καπέλλας διευθύνει την τουριστική εταιρεία εδώ και περίπου δύο χρόνια. Ο Philip Heinke από το δικηγορικό γραφείο Jaffe στο Μόναχο διορίστηκε ως προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας.

«Προτεραιότητα είναι η επανεκκίνηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η εύρεση πιθανών επενδυτών. To Attika Reisen έχει πολύ καλή φήμη», ανέφερε εκπρόσωπος του προσωρινού διαχειριστή αφερεγγυότητας.

Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο πτωχεύσεων της Γερμανίας, οι μισθοί των εργαζομένων  είναι διασφαλισμένοι για το ερχόμενο τρίμηνο παρά το ότι τα ρολά κατεβαίνουν. Επί του παρόντος, φυσικά, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν νέες κρατήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η Attika Reisen ίδρυσε τον Αύγουστο του 2022 το τμήμα Attika Premium για αποκλειστικές υπηρεσίες πολυτελείας στην Αθήνα. Το τμήμα αυτό προσέφερε έως και διακριτική μεσιτεία ακινήτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η προσφορά περιλάμβανε επίσης την διοργάνωση εκδηλώσεων για μια μεγάλη ποικιλία περιστάσεων και ειδικές εμπειρίες για παιδιά. Χθες, την γερμανική τουριστική αγορά ανατάραξε και άλλη μια πτώχευση, της αλυσίδας ξενοδοχείων Arcona Hotels & Resorts, με επιπτώσεις για 500 εργαζομένους και 10 ξενοδοχεία.

Πηγή: newsbreak.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό