Ένα δις ευρώ από τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για την ΑΜ-Θ

Ένα δις ευρώ από τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για την ΑΜ-Θ

Κοντά στο 1 δις ευρώ είναι τα χρήματα που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, μέσα από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, που παρουσιάστηκαν σε σχετική ημερίδα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ, και Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, η υποστελέχωση των Δήμων είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα για την αξιοποίηση των πόρων αυτών.
Ωστόσο, και από την πλευρά της η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Επιτροπή Ε.Σ.Π.Α. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που ήταν και οι διοργανωτές της ημερίδας, υπογράμμισαν πως θα δοθεί κάθε βοήθεια από πλευράς Μηχανικών για την σύνταξη και ωρίμανση των μελετών, προκειμένου να είναι έτοιμοι οι Δήμοι για την πρόσβαση στα χρηματοδοτικό εργαλεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι αρκετά, όπως το πρόγραμμα Ανάκαμψης, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το Εθνικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και το πράσινο ταμείο.

Την αδυναμία των Δήμων, ως προς την εκπόνηση των μελετών και την ωρίμανσή τους, παραδέχθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων, ο οποίος έσπευσε να προσθέσει πως θα υπάρξει βοήθεια με την συνδρομή Μηχανικών από το υπάρχον μητρώο, που μπορεί να είναι και από την περιοχή της ΑΜ-Θ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό