Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:  Ένα ανακατασκευασμένο γήπεδο για τα παιδιά των Σαπών Ροδόπης

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Ένα ανακατασκευασμένο γήπεδο για τα παιδιά των Σαπών Ροδόπης

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» με την ευγενική υποστήριξη της bwin ανακατασκεύασαν πλήρως ένα γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Σαπών στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών στην ακριτική Ροδόπη. Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Πλέον, οι 128 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαπών, θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν σε ολοκαίνουργιο σχολικό γήπεδο, καθώς επιστρώθηκε ειδικός ασφαλής τάπητας, ο οποίος χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, δημιουργήθηκαν διαγραμμίσεις μπάσκετ, έγινε αντικατάσταση ταμπλό-στεφανιών, τοποθετήθηκαν προστατευτικά στρώματα για τις μπασκέτες, ενώ τοποθετήθηκαν και τα απαιτούμενα διχτάκια.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, Ντίνος Χαριτόπουλος, ο διευθυντής του σχολείου Σωκράτης Δωρόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου και η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της bwin, Ιωάννα Μπερίου.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δήλωσε: «Στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί» εργαζόμαστε καθημερινά για να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό ανακατασκευάσαμε ένα ακόμη γήπεδο με την πολύτιμη στήριξη της bwin. Στους μικρούς μαθητές του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών, στην ακριτική Ροδόπη, παρέχουμε από κοινού, ένα ασφαλές περιβάλλον για άθληση και παιχνίδι, απαραίτητα για την σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία αλλά και την εξέλιξη τους. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε καταφέρει, με την ευγενική υποστήριξη της bwin, να παραδώσουμε περισσότερα από 3.000 τ.μ. γηπέδων σε διαφορετικά σημεία της χώρας μας και συνεχίζουμε!».

 Εκ μέρους της bwin, η Ιωάννα Μπερίου, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε γεμάτοι περηφάνια για τα παιδιά του Κιάτου, ένας πλήρως ανακαινισμένο γήπεδο. Όχι μόνο οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου αλλά κι ολόκληρης της περιοχής του Κιάτου θα μπορούν πλέον να χαίρονται εγκαταστάσεις επαγγελματικών προδιαγραφών. Θέλουμε γήπεδα γεμάτα ζωντάνια, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να αγωνιστούν με ασφάλεια και να ονειρευτούν».

Ο Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, ανέφερε: «Η επιλογή της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να επενδύσει στην ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ του Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Σαπών τεκμηριώνει με τον πλέον αποδεικτικό τρόπο την βασική καταστατική αρχή της: «Βοήθεια χωρίς διακρίσεις». Η κοινωνία μας και το Διαπολιτισμικό σχολείο μας σε μια παραμεθόρια περιοχή, συγκροτούν μια κοινότητα  ανθρωπισμού, πολυπολιτισμικότητας, ανοχής, συνύπαρξης, που είναι πανελλαδικό πρότυπο προς μίμηση. Συνυπάρχουν σε αυτό, αρμονικά και δημιουργικά, παιδιά ντόπιων Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Ποντίων ομογενών από τις Δημοκρατίες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης

 

Λίγα λόγια για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί»:

Το «Μαζί για το Παιδί» και τα σωματεία-μέλη του εργάζονται εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας μας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο  Bravo Sustainability Award,  το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το  2022 για το πρόγραμμα  «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στο θεσμό  Hellenic Responsible Business στην κατηγορία «ΜΚΟ της χρονιάς»  για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών.  Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Τα Σωματεία-μέλη του «Μαζί για το Παιδί»:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό