Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η Ανάπλαση του Παλιού Γυμνασίου Αρρένων

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» η Ανάπλαση του Παλιού Γυμνασίου Αρρένων

Μια μεγάλη επιτυχία για τον Δήμο Κομοτηνής είναι η ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου του, ύψους 4,8 εκ. ευρώ, «Ανάπλαση ευρύτερης περιοχής πέριξ του Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων», με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Πέτσα.

Η πράξη του εμβληματικού έργου αποτελείται από δύο υποέργα:

  • τον Ανασχεδιασμό μίας ευρύτερης περιοχής όπου θα διαμορφωθούν οι υπαίθριοι χώροι της παλαιάς Νομικής Σχολής, θα ανασχεδιαστεί ο πεζόδρομος μεταξύ του παλαιού Γυμνασίου Αρρένων και της παλαιάς Νομικής Σχολής, θα γίνει η ανάπλαση της νησίδας πρασίνου μεταξύ περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αρχαιολογικού Μουσείου και του Θερινού Θεάτρου, θα κατασκευαστούν χώροι ελεύθερης στάθμευσης και ποδηλατόδρομος (3.000.000,00 €).
  • την Ανέγερση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, που βρίσκεται εντός της ανωτέρω ευρύτερης περιοχής παρέμβασης (1.856.278,75 €).

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης δήλωσε: «Ο σχεδιασμός μας για μια σύγχρονη, λειτουργική πόλη που ανταποκρίνεται στο όραμά μας για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας προχωρά με σταθερά βήματα. Το έργο της ανάπλασης της Παλιάς Νομικής έρχεται να συνδέσει τις παρεμβάσεις μας στο ιστορικό κέντρο, να εξυπηρετήσει ανάγκες της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού και να διαμορφώσει σταδιακά την εικόνα μιας πόλης όπου μπορούν οι πολίτες να ζουν και να ονειρεύονται. Περιλαμβάνει ανασχεδιασμό σημείων αναφοράς της πόλης όπως είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Θερινό ΔΗΠΕΘΕ, το Κτίριο της Παλιάς Νομικής, το Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής. Η ένταξη του συγκεκριμένου έργου αποτελεί απτό παράδειγμα ότι όταν η αυτοδιοίκηση θέλει μπορεί να ξεπερνά εμπόδια».

Ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού Δημήτριος Καρασταύρου δήλωσε: «Ο Δήμος Κομοτηνής λαμβάνει μέρος σε όλες τις προσκλήσεις διεκδικώντας έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη και τους οικισμούς. Η διεκδίκηση του συγκεκριμένου έργου ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που θέσαμε  και παρά την καθυστέρηση ένταξής του, που δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια από εδώ κι έπειτα για να υλοποιηθεί και να παραδοθεί προς χρήση στους δημότες και τους επισκέπτες μας το συντομότερο δυνατό. Ήταν μια καίρια επιλογή η στοχοπροσήλωσή μας σε ένα σπουδαίο έργο που θα αλλάξει την εικόνα όλης της συγκεκριμένης περιοχής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό