ΕΟΔ Ροδόπης: Εκπαίδευση στην κοπή και απομάκρυνση δέντρων σε δρόμους αντιπυρικής ζώνης

ΕΟΔ Ροδόπης: Εκπαίδευση στην κοπή και απομάκρυνση δέντρων σε δρόμους αντιπυρικής ζώνης

Δεύτερη μέρα του χρόνου χθες και για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή για τα μέλη της ΕΟΔ Ροδόπης, παλιά και νέα, πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο μέρος της εμπλουτισμένης εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνοντας και το όχημα αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής συνεχίζοντας έτσι την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ τους.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπαίδευση αφορούσε κοπή και απομάκρυνση δέντρων που έχουν κλείσει την κυκλοφορία και διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, άντληση υδάτων σε καταστάσεις πλημμυρικών φαινομένων τόσο με βενζινοκίνητη όσο και με ηλεκτροκίνητη αντλία με την χρήση γεννήτριας ρεύματος, πυρόσβεση σε αστικό ιστό, πυρόσβεση με χρήση κατασβεστικού αφρού και ζεύξη αντλιών για κατάσβεση σε δασικές πυρκαγιές. Οι γνώσεις και οι πληροφορίες που αποκομίστηκαν πολλές.

«Με την διάθεση να πραγματοποιηθεί ξανά σύντομα μια τέτοιου είδους εκπαίδευση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής για την διάθεση του Πυροσβεστικού οχήματος, τον ίδιο τον οδηγό του οχήματος και το υπόλοιπο προσωπικό για τον χρόνο που διέθεσαν για την οργάνωσή της.», αναφέρει η ΕΟΔ Ροδόπης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό