Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στην Ορεινή Δράμα και επίβλεψη της προόδου των εργασιών που πραγματοποιούνται

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στην Ορεινή Δράμα και επίβλεψη της προόδου των εργασιών που πραγματοποιούνται

Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 από τον Βώλακα Δράμας όπου και έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ.Δημήτρη Σίγγο, τον οποίο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ενημέρωσε για μία σειρά από θέματα που απασχολούν την Κοινότητα αυτή στο λεκανοπέδιο Κ Νευροκοπίου, κυρίως σχετικά με τα λατομεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της κοινότητας.

Ακολούθησε επίσκεψη στη Μικρομηλιά και συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ.Βασίλη Τσακπινίδη, καθώς και με παρευρισκόμενους κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον που δείχνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, δια του εκπροσώπου της στη Δράμας Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την κοινότητα των Ποταμών όπου ενημέρωσε τους κατοίκους για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της Αντιπεριφέρειας προς το Υπουργείο Εξωτερικών για την απορρύπανση του Ποταμού Νέστου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ήρθε η ώρα επί τέλους να λάβει τέλος αυτή η κατάσταση προς την χώρα μας δια μέσου της Π.Ε Δράμας».

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την Βουνοπλαγιά Δήμου Παρανεστίου και παρευρέθηκε στο «Αντάμωμα των Βουνοπλαγιωτών και μη» και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πολυκάρπου, όπου και συναντήθηκε με τον «γείτονα» Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ.Νίκο Εφραιμίδη ο οποίος και αυτός βρέθηκε εκεί για τον ίδιο λόγο.

Η «εκστρατεία» του Σαββατοκύριακου συνεχίστηκε με επίσκεψη στην Πρασινάδα όπου ολοκληρώθηκε η παρέμβαση με το ζαρζανέτ στα τμήματα του Δρόμου που είχε γίνει καθίζηση από τις βροχές και την κακή έως ανύπαρκτη συντήρηση του οδικού δικτύου τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Παπαδόπουλος για την συνέχιση του έργου στην Γέφυρα της Μαρμαριάς όπου οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν σύντομα η παράκαμψη και η ασφάλεια των πολιτών θα πάρει σάρκα και οστά μετά από πολλά χρόνια υποσχέσεων και «ασκήσεων» επί χάρτου.

Να σημειωθεί πως καθ’ όλες τις διαδρομές προς τον Βώλακα, την Μικρομηλία, τους Ποταμούς, στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, τα Διπόταμα, το Τραχώνι, την Βουνοπλαγιά την Πρασινάδα στο Δήμο Παρανεστίου δόθηκε η ευκαιρία στον Αντιπεριφερειάρχη να δει από κοντά τις εργολαβίες που εκτελούνται για τα έργα για την βελτίωση των δρόμων, όπως τον καθαρισμό των τάφρων, προκειμένου τα νερά να μην δημιουργούν διαβρώσεις στο οδόστρωμα, καθώς και τις διαγραμμίσεις οι οποίες έχουν εκτελεστεί. Έργα που βοηθούν σημαντικά και πρωτίστως τους κατοίκους των περιοχών αυτών, τους κτηνοτρόφους, τους κυνηγούς και κάθε έναν που επισκέπτεται αυτές τις απομακρυσμένες και συνάμα παραμελημένες περιοχές όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό