Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Κέντρο Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ

Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Κέντρο Διαλογής Αττικής των ΕΛΤΑ

Το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι επισκέφθηκαν σήμερα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και στελέχη της ΟΝΝΕΔ με στόχο να ξεναγηθούν στη νέα εγκατάσταση και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες του συστήματος διαλογής αντικειμένων.

Η επένδυση των ΕΛΤΑ εστιάζει στην αναβάθμιση των ταχυδρομικών υπηρεσιών αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας ενώ εντάσσεται στο γενικό σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που στο πλαίσιο των εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για την ψηφιοποίηση του κρατικού μηχανισμού, στοχεύει στην ψηφιακή αναδιάρθρωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας καθώς και την βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Το νέο ρομποτικό σύστημα, που είναι το πρώτο της κατηγορίας του στην Ευρώπη, αξιοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) για τη διαχείριση των αντικειμένων με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και τον περιορισμό των καθυστερήσεων στις παραδόσεις. Παράλληλα, η τεχνολογική αυτή καινοτομία επιτρέπει την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και την αύξηση της αποδοτικότητας τους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Βασίλης Μπαλούρδος και ο Διευθυντής του Κέντρου Διαλογής Κώστας Χατζάκης επεσήμαναν ότι στο χώρο λειτουργούν έως και 120τετράτροχα ρομπότ με  τεχνητή νοημοσύνη και αναλαμβάνουν έως και το 80% της συνολικής διαλογής, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην επιτάχυνση του ρυθμού υλοποίησης της διαδικασίας. Τα ρομπότ σκανάρουν τον ταχυδρομικό κώδικα που αναγράφεται σε κάθε δέμα και το τοποθετούν στον κατάλληλο ταχυδρομικό σάκο. Παράλληλα, είναι σε θέση να παρέχουν αυτόματο υπολογισμό βάρους και τιμολόγηση των αντικειμένων καθώς και να περιορίζουν αισθητά τόσο την πρόκληση σφαλμάτων όσο και το χρόνο παράδοσης.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Σιαδήμας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου, ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας Δημήτρης Γκουλής ο Διευθυντής Συντονισμού του Εκτελεστικού Γραφείου Γιώργος Καψιώχας, και η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής Κατερίνα Ακριτίδη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό