ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΚΕ ΑΜΘ : «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΞΑΝΘΗΣ»

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΚΕ ΑΜΘ : «ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ ΞΑΝΘΗΣ»

Η ελληνοαμερικάνικη άσκηση  «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22» (OLYMPIC COOPERATION–22) η οποία διεξάγεται στο Πετροχώρι Ξάνθηςκαι στην οποία συμμετέχουν, με καθεστώς παρατηρητή, η Κύπρος και η Αίγυπτος, γίνεται σε μια περίοδο που η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων οδηγεί σε ολέθρια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, με αυξημένο τον κίνδυνο για χρήση πυρηνικών. Αποτελεί συνέχεια προηγούμενων παρόμοιων ασκήσεων και εντάσσεται στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για όξυνση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Συμβάλει στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και δεν σχετίζεται με την αμυντική θωράκισή της, όπως προπαγανδίζουν τα κυβερνητικά επιτελεία. Άλλωστε το ίδιο το ΓΕΣ αναφέρει πως:«Κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστούν αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων».Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν, στο πλαίσιο της άσκησης, σε όλη τη Θράκη, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, δεν αποτελούν «ασπίδα» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα οποία άλλωστε βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση μέσα στο ΝΑΤΟϊκό πλαίσιο, αλλά γιατις κρίσιμες ΝΑΤΟϊκέςυποδομές, που αποτελούν δυνητικά στόχο αντιποίνων.

Κανένας εφησυχασμός δεν χωράγια το λαό, στα πλαίσια των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, όταν μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων με ευθύνη της ΝΔ και όλων των προηγούμενωνκυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ). Όταν η Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζεται από τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες και τα παπαγαλάκια τους σε «Σούδα του Βορρά». Όταν ξεπουλιούνται – για οικονομικούς, γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους – τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας στους Αμερικάνους. Όταν παραδίνονται αεροδρόμια, οδικοί άξονες, στρατόπεδα και άλλες κρίσιμες υποδομές για να εξυπηρετηθούν τα επικίνδυνα σχέδια τους.

Το να παραχωρούμε «γη και ύδωρ» στους Αμερικάνους μακελάρηδες και να πραγματοποιούμε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις δεν μας προστατεύει από την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, ότανμάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη τα παζάρια με την ελληνική αστική τάξη, όταν όλες οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως τα πάντα υποτάσσονται στο στόχο να παραμείνει η Τουρκία δεμένη στο ΝΑΤΟϊκό«άρμα», να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή.

Καλούμε το λαό της περιοχής να εντείνει την πάλη του και να διεκδικήσει:

  • Καμία αξιοποίηση του Πετροχωρίου από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους.
  • Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

 13/10/2022

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό