Επιβάλλεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους στη Ρώμη

Επιβάλλεται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους στη Ρώμη

Ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί στην Ιταλία η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της δημοσκοπικής εταιρείας Demoskopika, οκτώ εκατομμύρια Ιταλοί αποφάσισαν να ακυρώσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Εντός της Ιταλίας θα παραμείνει το 90% όσων αποφάσισαν να «αποδράσουν» από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, έστω και για μια μόνο ημέρα.

Η περιφέρεια της Ρώμης επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται να εγκρίνει μέτρο που θα καθιστά και πάλι υποχρεωτική τη χρήση της προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους. Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει από την Πέμπτη, ενώ ανάλογη απόφαση μπορεί να ληφθεί μέσα στην εβδομάδα και από την κυβέρνηση Ντράγκι, με ισχύ σε ολόκληρη την χώρα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 16.213 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 137 θάνατοι. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 337.222 διαγνωστικά τεστ, το 4,8% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Aπό την αρχή της πανδημίας στη χώρα οι μολύνσεις είναι 5.405.368, ενώ 135.778 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19.

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό