Έρχεται η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη- Η μεταμόρφωση της Καραμπέτη στο τρέιλερ και η πρεμιέρα της ταινίας

Έρχεται η «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη- Η μεταμόρφωση της Καραμπέτη στο τρέιλερ και η πρεμιέρα της ταινίας

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στα σινεμά τον Νοέμβριο με πρωταγωνίστριες τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα

Η πολυσυζητημένη ταινία «Φόνισσα» μόλις απέκτησε επίσημο τρέιλερ και αφίσα.
Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της διαχρονικής «Φόνισσας» του Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Εύας Νάθενα και με τις Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Μαρία Πρωτόπαππα στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Μπέη και τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Με φόντο μία τοποθεσία του προηγούμενου αιώνα, η κλασική ιστορία της Χαδούλας μεταφέρεται στο παρόν, επιχειρώντας να φέρει στο φως αλλά και να γιατρέψει το διαγενεαλογικό τραύμα που διέπει την ελληνική κοινωνία.

Η Έλενα Τοπαλίδου, η Πηνελόπη Τσιλίκα, η Γεωργιάννα Νταλάρα, η Νίκη Παπανδρέου, ο Χρήστος Στέργιογλου, ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Δημήτρης Ήμελλος απαρτίζουν το cast της ταινίας.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει σε Αθήνα, Λακωνική Μάνη, Κρήτη και Σκιάθο, τόπο καταγωγής του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η «Φόνισσα», ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από την Tanweer Productions σε συμπαραγωγή της View Master Films και της COSMOTE TV.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 30 Νοεμβρίου.

Σύνοψη της ταινίας

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Πηγή: newsbomb.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό