ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – 8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – 8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής  χαιρετίζει και τιμά τους αγώνες αιώνων, χιλιάδων ανώνυμων και επώνυμων γυναικών για την ουσιαστική ισότητα, για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου και αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας.

Επίκαιρη όσο ποτέ, στον απόηχο των πρόσφατων καταγγελιών σεξουαλικής και ηθικής παρενόχλησης από δημόσια και μη πρόσωπα, σε όλους τους εργασιακούς χώρους, φέρνει με οδυνηρό τρόπο στο προσκήνιο την αύξηση της έμφυλης βίας, αλλά και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Τα πολυάριθμα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι σεξιστικές επιθέσεις, οι ηθικές και σεξουαλικές παρενοχλήσεις από εργοδότες και ιεραρχικά ανώτερους φανερώνουν τις πολλαπλές ανισότητες και διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για διαρκή αγώνα στην κατεύθυνση της αμφισβήτησης απαράδεκτων κατεστημένων καταστάσεων, οι οποίες έχουν αρνητικές επιπτώσεις για το σύνολο της κοινωνίας.

Η σημαντικότητα της ημέρας αυτής κρίνεται από την ανάγκη του διαρκούς αγώνα για την πραγματική ισότητα μέσο επαναπροσδιορισμού και δύναμη αλλαγής που θα αποβεί προς όφελος όλων. Είναι πλέον η ώρα να αλλάζουμε τα συστήματα που εμποδίζουν τις γυναίκες να δημιουργήσουν και να πετύχουν αυτά που μπορούν.

Ο δρόμος για την ουσιαστική ισότητα είναι μακρύς. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής καλεί όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στα συνδικάτα, να εντείνουν τη συλλογική δράση τους και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, στην κοινωνία αλλά και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό