Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής  Π.Σακελλαρόπουλος: Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ατυχήματα στην Εγνατία Οδό

Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος: Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ατυχήματα στην Εγνατία Οδό

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών και Υποδομών η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, προκειμένου να διαμαρτυθεί με τη σειρά της για τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά ανάποδης οδήγησης στην Εγνατία Οδό, εκφράζοντας έτσι τη βαθιά ανησυχία που επικρατεί μεταξύ εργαζομένων και συνεργατών της εταιρίας, αφού πολλοί από αυτούς μετακινούνται καθημερινά μέσω της Εγνατίας Οδού σε Έβρο και Ροδόπη.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι,

Το τελευταίο διάστημα, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκαλούνται πολλά δυστυχήματα που έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή/και τον σοβαρό τραυματισμό ανύποπτων και αθώων συμπολιτών μας. Αιτία των παραπάνω είναι η αυξημένη κίνηση των λαθροδιακινητών που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό, προκειμένου να αποφύγουν τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Η τοπική κοινωνία είναι αναστατωμένη, φοβισμένη, θυμωμένη και ζητάει άμεσα λύσεις. Οι κάτοικοι προβαίνουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αποστέλλονται επιστολές προς την Κεντρική Διοίκηση της χώρας από συλλόγους και αυτοδιοίκηση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα θέλαμε, ως Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, εργαζόμενοι, μέλη – ωφελούμενοι, να σας μεταφέρουμε την βαθιά μας ανησυχία για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, και η οποία δυστυχώς αγγίζει και τη δική μας λειτουργία και πιο συγκεκριμένα, τις μετακινήσεις των συνεργατών προς και από τα κλιμάκια της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στον Έβρο (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Τυχερό, Σουφλί) και στη Ροδόπη (Σάπες, Κομοτηνή, Ίασμο), οι οποίες γίνονται καθημερινά μέσω της Εγνατίας Οδού. Οι συνεργάτες μεταφέρουν το άγχος και την έγνοια που έχουν κάθε φορά που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Την ανησυχία για το αν θα επιστρέψουν σώοι στο σπίτι τους.

Ζητάμε τη λήψη αποφάσεων και δράσεων, άμεσα, από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τόσο κεντρικά, όσο και τοπικά”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό