Εθιμοτυπική συνάντηση της Επιτετραμμένης της Πρεσβείας της Αυστρίας στον Δήμαρχο Ξάνθης

Εθιμοτυπική συνάντηση της Επιτετραμμένης της Πρεσβείας της Αυστρίας στον Δήμαρχο Ξάνθης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αυστρίας Matina Hermann, η οποία έχει προσκληθεί στην πόλη μας, στην τελετή Αποκαλυπτήριων του Μνημείου Ολοκαυτώματος της Εβραϊκής κοινότητας της Ξάνθης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Δήμαρχος την υποδέχτηκε επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή οφείλουν να θυμούνται τις μαύρες σελίδες της ιστορίας, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μην επαναληφθούν στο μέλλον, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά, η οποία, όπως είπε, με τους σύγχρονους τρόπους προσέγγισης μπορεί να διδαχθεί τα πανανθρώπινα μηνύματα της ειρηνικής συμβίωσης και της αλληλεγγύης.

Η Επιτετραμμένη συμφώνησε και υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον Πολιτισμό και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε πέρσι, με τη δημιουργία μουσικών συνόλων με Αυστριακούς και Έλληνες μουσικούς οι οποίοι μέσα από συναυλίες που πραγματοποίησαν επιχείρησαν έναν «μουσικό διάλογο» με στόχο την προσέγγιση, που επιτυγχάνεται μέσω της κουλτούρας.

Η Δρ Hermann έδειξε εντυπωσιασμένη με την Παλιά Πόλη, αλλά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής, τον οποίο, όπως είπε πρόκειται να εξερευνήσει αύριο, με επίσκεψη στον Νέστο, ενώ δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Δημάρχου, για να επισκεφθεί την Σταυρούπολη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ολοκληρώθηκε με την κοινή αποδοχή ότι η συνεργασία, μεταξύ των δύο πλευρών είναι εφικτή, τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό