«Εuroferry Olympia»: Αγωγή από την οικογένεια του νεκρού οδηγού κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας

«Εuroferry Olympia»: Αγωγή από την οικογένεια του νεκρού οδηγού κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας

Μάχη με τον χρόνο έδωσαν για ακόμη μία ημέρα άνδρες της ΕΜΑΚ αναζητώντας επιζώντες στα γκαράζ του «Euroferry Olympia».

Η επιχείρηση ήταν και πάλι πολύ δύσκολη, καθώς παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα οι διασώστες να σκαρφαλώνουν στις νταλίκες – για να ανακαλύψουν κάποιο ίχνος ζωής – με ειδικές στολές και μπουκάλες.

Την ίδια ώρα, κραυγή απόγνωσης από τους συγγενείς των αγνοουμένων, μεταφέρει η ΕΡΤ.

Οι οικογένειες των αγνοουμένων, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος με την ρυμούλκηση στον Αστακό, αφού μέχρι να πιάσει λιμάνι παγώνουν αναγκαστικά οι έρευνες.

«Δεν υπάρχει ελπίδα να βγει κανείς ζωντανός»

«Θα είναι αύριο το καράβι εκεί, που σημαίνει κι άλλος πολύτιμος χρόνος, δεν υπάρχει ελπίδα να βγει κανένας ζωντανός. Θέλω το καράβι να έρθει στην Κέρκυρα τώρα», δηλώνει η Βάνα Μαθιού, σύζυγος του αγνοούμενου οδηγού Νίκου Μπεκιάρη.

Το πλοίο που ρυμουλκείται με 3 μίλια την ώρα υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού τα ξημερώματα.

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Γεροντιδάκης γιος αγνοούμενου οδηγού, δήλωσε:

«Πόσες ώρες θέλει να φτάσει στο Μεσσολόγγι; Αυτό θα ξαναφουντώσει. Τι περιμένουμε να πάρουμε τέφρα»;

Σημειώνεται πως τις επόμενες ώρες οι συγγενείς των αγνοουμένων με μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας θα μεταφερθούν στο λιμάνι του Αστακού.

Αγωγή και μήνυση από την οικογένεια του νεκρού οδηγού

Σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, η οικογένεια του νεκρού οδηγού Βαγγέλη Μαλεσιάδα έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας.

Η οικογένεια του άτυχου Βαγγέλη Μαλεσιάδα είναι εξοργισμένη αφενός για τα αργά αντανακλαστικά του πληρώματος και του πλοιάρχου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους εγκλωβισμένους οδηγός και αφετέρου για το γεγονός ότι άφησαν τους οδηγούς σε αυτή την «παγίδα θανάτου», καθώς για όσους βρίσκονταν στο γκαράζ δεν υπήρχε διαφυγή.

Ο γιος του άτυχου Έλληνα απορεί πως είναι δυνατόν ο πλοίαρχος να εγκαταλείπει ένα πλοίο που έχει ακόμα κόσμο εγκλωβισμένο και αβοήθητο.

«Οι ευθύνες είναι ακέραιες αναλλοίωτες και βαρύνουν μόνο την εταιρεία η οποία εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί την ίδια τακτική, ήτοι με τη μέθοδο της και το απαράδεκτο service της οδηγεί ουσιαστικά αν μη τι άλλο τους οδηγούς φορτηγών να επιλέγουν για την ξεκούραση τους μόνο τις καμπίνες των φορτηγών τους», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Τα δε οχήματα σε αυτήν την παγίδα θανάτου είναι τόσο ασφυκτικά τοποθετημένα το ένα δίπλα στο άλλο που είναι αδύνατον ακόμη και οι πόρτες να ανοίξουν.

Θα αναζητήσουμε το μάξιμουμ των αποζημιώσεων που προβλέπουν ο νόμος και τα συμβατικά κείμενα και θα επιδιώξουμε την ποινική δίωξη των υπευθύνων που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία που δυστυχώς δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ζήσαμε με το Νόρμαν Ατλάντικ», ανέφερε, τέλος, ο Γιάννης Μαρακάκης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό