«Εβαλε φωτιά» ο ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη

«Εβαλε φωτιά» ο ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο στάδιο για να απολαύσει την συναυλία του Θεσσαλονικιού ράπερ.

Περισσότερο από 25000 πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι συγκεντρώθηκαν στο στάδιο.

Το κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο στάδιο από νωρίς το απόγευμα, με δεκάδες λεωφορεία από διάφορες περιοχές της περιφέρειας να έχουν έρθει στην Θεσσαλονίκη για την πολυαναμενόμενη συναυλία του ΛΕΞ.

ΛΕΞ: Ο αγαπημένος της νεολαίας – Ποιος είναι

Ο Αλέξης Λαναράς (25 Σεπτεμβρίου 1984), ευρύτερα γνωστός ως ΛΕΞ, είναι Έλληνας ράπερ. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 και μεγάλωσε στην περιοχή του Φαλήρου. Ξεκίνησε αρχικά ως γκραφιτάς στους 2G (Good Guys) και το 1999 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη μουσική, δημιουργώντας τα Βόρεια Αστέρια.

Με τα Βόρεια Αστέρια κυκλοφόρησαν 4 δίσκους προτού αποφασίσουν να χωρίσουν οι δρόμοι τους και να ακολουθήσει ο καθένας σόλο καριέρα. Ενδιάμεσα, είχε δημιουργήσει τα Ανάποδα Καπέλα μαζί με ένα άλλο μέλος των Βορείων Αστεριών, τον Μικρό Κλέφτη, κυκλοφορώντας το πρώτο τους άλμπουμ το 2007. Το 2010 ξεκίνησε σόλο καριέρα.

Το 2014 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο δίσκο του με τίτλο Ταπεινοί και Πεινασμένοι, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το Vice ως «ένα από τα πιο ‘real’ δείγματα του σύγχρονου ελληνικού hip hop». Το 2018 κυκλοφόρησε το άλμπουμ 2XXX. Το καλοκαίρι του 2019 πραγματοποίησε μια συναυλία στο θέατρο Πέτρας της Αθήνας, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 10 χιλιάδες θεατές. Με αφορμή τη συναυλία ειπώθηκε ότι με κάθε live του «ανεβάζει τον πήχη στη ραπ σκηνή».

Οι στίχοι του ΛΕΞ αφορούν θέματα όπως η οικονομική κρίση, τα ναρκωτικά και οι μικροπαραβατικότητες.

Thes.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό