Έβρος: Έρχονται 16 προσλήψεις  μέχρι το τέλος του χρόνου στο Τελωνείο των Κήπων

Έβρος: Έρχονται 16 προσλήψεις μέχρι το τέλος του χρόνου στο Τελωνείο των Κήπων

Δεκαέξι νέοι υπάλληλοι αναμένεται να τοποθετηθούν στο Τελωνείο των Κήπων ως το τέλος του 2024, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Η θετική αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν.
Όπως είναι γνωστό, το Τελωνείο των Κήπων αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα τόσο λόγω των ανεπαρκών υποδομών του, όσο και λόγω της υποστελέχωσης.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό του Τελωνείου, προβλέπεται η στελέχωσή με συνολικά 78 θέσεις κλάδου Τελωνειακών, ενώ σήμερα οι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί είναι 60.
Όπως αναφέρεται στην απάντηση της Υπηρεσίας, μετά από την επιτυχία στον γραπτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε το 2022 μέσω ΑΣΕΠ, 7 υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στο Τελωνείο Κήπων μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ άλλοι 9 θα προστεθούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους.
Από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του 2023 του ΑΣΕΠ (για τον οποίο επίκειται η έκδοση από το ΑΣΕΠ των πινάκων διοριστέων), αναμένεται ο διορισμός ακόμη 2 υπαλλήλων.
Επιπλέον, μέσω των Προκηρύξεων της ΔΥΠΑ για τους προστατευόμενους του ν. 2643/1998 αναμένεται ο διορισμός ακόμη 1 υπαλλήλου.
«Με τις ανωτέρω δηλαδή ενέργειες, αναμένεται να πληρωθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων του Τελωνείου Κήπων» σημειώνει ο βουλευτής. «Αυτά τα μέτρα αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς τη βελτίωση της λειτουργίας του Τελωνείου Κήπων και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Η ενίσχυση του προσωπικού θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του, προσφέροντας έτσι καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».

Πηγή: gnomionline.gr-Κική Ηπειρώτου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό