ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Προεγκρίθηκε η ψηφιοποίηση και ανάδειξη και των μουσείων Ξυλαγανής και «Καραθεοδωρή»

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Προεγκρίθηκε η ψηφιοποίηση και ανάδειξη και των μουσείων Ξυλαγανής και «Καραθεοδωρή»

Σε μια επιτόπου επίσκεψη το καλοκαίρι του 2020 ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπιδης Στυλιανιδης μαζί με ειδική συνεργάτη, ενθάρρυνε τους Δήμους Μαρώνειας Σαππών και Κομοτηνής να υποβάλουν προτάσεις για την ψηφιοποίηση και ανάδειξη του Μουσείου Ξυλαγανής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Χωριού και τον Τοπικό Δήμο καθώς και του Μουσείου Καραθεοδωρή σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων και το Δήμο Κομοτηνής.

Τα προγράμματα αυτά που απαιτούσαν πολύ υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές μελετών προεγκρίθηκαν ήδη, ενώ σημαντικοί Φορείς, Πανεπιστήμια και Δήμοι της Ελλάδας έμειναν εκτός από την πρώτη αξιολόγηση.

Από τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα δύο Μουσεία, ώστε να καταστούν πανελλήνιοι και διεθνείς προορισμοί επισκεπτών καθώς και να προβάλλονται ψηφιακά σε όλα τα σχολεία της Χώρας.

Όπως επισήμανε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης «αυτή η νέα πρωτοβουλία βάζει στον πανελλήνιο τουριστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας τη Ροδόπη. Μετά τη δεύτερη αξιολόγηση χρειάζεται γρήγορη υλοποίηση και είμαι βέβαιος ότι οι ειδικοί που το αναλαμβάνουν θα κάνουν πρότυπη δουλειά».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό