Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Ευρωπαϊκή Μέρα Γλωσσών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

27 Σεπτεμβρίου, 10.30-12.00 με σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!
🎯Γιατί ο ρόλος της γλώσσας ως μέσο για την καλλιέργεια και την προώθηση θετικών συμπεριφορών συνεργασίας, σεβασμού, συμμετοχής και πολυπολιτισμικής εκτίμησης είναι αδιαμφισβήτητος !
🏫H Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης , στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την Κομοτηνή Εν Δράσει και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών διοργανώνουν εκδήλωση για τη γλωσσική πολυμορφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη συμμετοχή σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.
«Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής»,
📆Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, 10:30 – 12:00
🗒Πρόγραμμα
Α΄Μέρος (10.30-11.00)
1. Εισαγωγική παρουσίαση (Κατερίνα Σχοινά-υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ροδόπης, Αθανασία Καρανίκα- Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής)
2. Πολυγλωσσία και γλωσσομάθεια: ταξίδι στον κόσμο (σύντομη ομιλία από τη διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής Νέλλη Ζαφειριάδου)
Β΄Μέρος (11.00-12.00)
3. Internationale Jugendbibliothek – 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής – Συνεργασία της λέσχης ανάγνωσης του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής ‘εκτός ύλης’ με τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου και ποίηση για παιδιά (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) σε γερμανική μετάφραση. (μαθητική ομάδα με υπεύθυνη την καθηγήτρια γερμανικών Θεοδώρα Αραμπατζή)
4. Δίγλωσσος Μολιέρος (μαθητική ομάδα του 3ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κομοτηνής με υπεύθυνη την καθηγήτρια γαλλικών Τάνια Μαυρίδου)
5. European Ambassadors (μαθητική ομάδα του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής με υπεύθυνη την υποδιευθύντρια Ελένη Χατζή)
Γιορτάστε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών μαζί μας!
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.
τηλ. επικοινωνίας: 2531022589
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό