
Γ’ Εθνική – Πανθρακικός : Με λυτρωτή τον Σαραντίδη «έσπασαν» την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης
Παρουσία χιλίων και πλέον φιλάθλων στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο Πανθρακικός κέρδισε 2-0 τον Απόλλων Κρύας Βρύσης και έκανε το 2/2. Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι με αρκετές καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες με το πρώτο ημίχρονο να είναι μοιρασμένο, ενώ στην επανάληψη ήταν ένας μονόλογος για τους γηπεδούχους απέναντι στους αντιπάλους που «έστησαν» μια πολυπρόσωπη άμυνα και οι επιθετικοί του Πανθρακικού να μην μπορούν να την διασπάσουν.
Ο προπονητής Αμανατίδης έκανε τρεις αλλαγές έδωσε νέα επιθετική κίνηση στην ομάδα και με τον πρώτο περσινό του σκόρερ Απόστολο Σαραντίδη και δύο προσωπικά του τέρματα οι πράσινοι πανηγύρισαν με τους φιλάθλους τους το δεύτερο φετινό τρίποντο απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο.
Από τα πρώτα λεπτά ο Πανθρακικός μπήκε δυνατά, πιέζοντας τον Απόλλωνα. Ρούτσης και Γκαργκαλατζίδης έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας Δομουκτσίδης κράτησε το «μηδέν». Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές με τον νεαρό Σαββίδη, αλλά ο Μαρκετζιάνι αντέδρασε σωστά.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα μας συνέχισε να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί ευκαιρίες με τους Φώτη, Σαραντίδη και Γκαργκαλατζίδη, όμως το γκολ άργησε να έρθει. Ο προπονητής της ομάδας μας Περικλής Αμανατίδης ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στη μάχη τους Γκανσιέρ, Παχούμη, Τσίκλη, οι οποίοι έδωσαν φρεσκάδα και ώθηση, κάτι που αποδείχθηκε καθοριστικό.
Το φίλμ τυ αγώνα
Μόλις στο 2 το σουτ του Ρούτσης από καλή θέση αδύναμο δεν ανησύχησε ο αντίπαλος τερματοφύλακας
Στο 10 σουτ βολίδα του Γκαργκαλαζιδη έδιωξε ο τέρμα Δομουκτσιδης, νέο σουτ από κοντά του Ρουτση πάλι έδιωξε και νέο σουτ του Δραμινου σε κόρνερ ο «κήπερ» του Απόλλωνα
Στο 23 ο νεαρός Σαββίδης σέντρα σουτ η μπάλα πέρασε τον Ιταλό τερματοφύλακα παράλληλα στην εστία, όμως δεν βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του
Στο 33 ο άλλος νεαρός των φιλοξενούμενων Τσιάμπας καλό σουτ διώχνει σωτηρία ο Μαρκετζιάνη
Στο 47 καλό σουτ του νεαρού Βασίλι έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Τζίμας
Στο 48 μέσα στην μικρή περιοχή του Απόλλωνα Σαραντίδης σουτ έδιωξαν αμυντικοί
Στο 50 ο Γκαργκαλατζιδης από πλάγια, σουτ βολίδα λίγο άουτ
Στο 58. Σαραντίδης ο Βασίλη απέναντι στον Δομουκτσιδη αδύναμο σουτ έδιωξε ο τέρμα
Στο 77 φάουλ Γκουτσίδη λίγο άουτ
Τα γκολ
- 85΄: Ο Τσίκλης έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Σαραντίδης μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον αμυντικό και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.
- 88΄: Μετά από εκτέλεση φάουλ του Παχούμη και ασταθή απόκρουση του Δομουκτσίδη, ο Σαραντίδης με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Οι φίλαθλοι στο ΔΑΚ χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια απέναντι σε έναν αξιόμαχο Απόλλωνα που αμύνθηκε μαζικά αλλά λύγισε στα τελευταία λεπτά. Ο Πανθρακικός μετρά πλέον δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, δείχνοντας από νωρίς ότι διαθέτει ποιότητα, βάθος και παίκτες-κλειδιά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Διαιτησία
Διαιτητής: Γιαπιτζόγλου
Βοηθοί: Γεωργαντέλης – Καφετζόπουλος (ΕΠΣ Καβάλας)
Οι συνθέσεις
Πανθρακικός (Π. Αμανατίδης): Μαρκετζιάνι, Βασίλι, Λαρέα (69΄ Γκανσιέρ), Γιανναράκης (78΄ Κριεμάντι), Ρούτσης, Μουμίν, Καρά Αχμέτ (69΄ Τσίκλης), Πεχλιβανόπουλος, Σαραντίδης, Γκαργκαλατζίδης (69΄ Παχούμης Χ.), Γκουτσίδης (89΄ Θεολόγου).
Απόλλων Κρύας Βρύσης (Βόταρης): Δομουκτσίδης, Πλατσιώτας, Τζίμας, Πέλλας, Ιωσηφίδης, Ξανθόπουλος, Σουπιαδής (75΄ Ζαχαριουδάκης), Τσιάμπας, Σαββίδης, Τσιτσάνης, Τριφυνόπουλος (63΄ Νάτσας).
Kombak
Οι δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα :