Γ. Παυλάκης: Μας έλεγαν ότι όλα είναι υπό έλεγχο και βάρεσε τσουνάμι !

Γ. Παυλάκης: Μας έλεγαν ότι όλα είναι υπό έλεγχο και βάρεσε τσουνάμι !

Τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο, δηλώνει ο ερευνητής στη σκιά των 21.000 κρουσμάτων. Ομικρον και Δέλτα σταματούν μόνο με σταμάτημα επαφών

Για την πορεία της πανδημίας και τις προβλέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον μίλησε στο Mega ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλάκης οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν είναι καθόλου προστατευμένοι από τη νόσηση με μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο είναι αρκετά προστατευμένοι για βαριά νόσηση, αν έχουν κάνει την τρίτη δόση πρόσφατα. «Δεν γνωρίζουμε ακόμα πολλά για τη μετάλλαξη Όμικρον, γιατί στη Νότια Αφρική οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές, ενώ και η Βρετανία δεν είναι παράδειγμα για την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Και η Όμικρον και η Δέλτα -που ευθύνεται για τους καθημερινούς θανάτους στην Ελλάδα- δεν σταματάνε με τίποτα, εκτός από το σταμάτημα των επαφών» υπογράμμισε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ένα «τσουνάμι κρουσμάτων» στη χώρα μας. Οι υπεύθυνοι μας έλεγαν ότι όλα είναι μια χαρά ή ότι είναι όλα κάτω από έλεγχο και σε βαρά το τσουνάμι με 21.000 κρούσματα, τόνισε.

Μιλώντας για τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η «σοφία των ειδικών».

«Το καθήκον της Ελλάδας και των κυβερνώντων ήταν να αποφύγει την τύχη της Πορτογαλίας τον περασμένο χρόνο, όταν έκαναν “ελεύθερα Χριστούγεννα” και μετά είχαν τσουνάμι κρουσμάτων» πρόσθεσε. «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας δεν θα πρέπει να κάνουμε τα γνωστά λάθη και να κάνουμε μόνο καινούρια λάθη» σημείωσε και τόνισε πως τα μέτρα θα έπρεπε να παρθούν από το φθινόπωρο.

«Δεν αγνοούμε τον ιό, γιατί μπορεί να καταστραφούμε. Δεν μπορούμε να λέμε ότι η πανδημία στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από οποιονδήποτε έλεγχο» πρόσθεσε ο Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι καλύτερη γιατί και αυτή «δίνει» νεκρούς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό