Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος κρίνεται ένοχος με περιοριστικούς όρους – Οι Καπερνάροι δεν το δέχονται

Γη της Ελιάς: Ο Φίλιππος κρίνεται ένοχος με περιοριστικούς όρους – Οι Καπερνάροι δεν το δέχονται

Η απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα. Το δικαστήριο αποφασίζει να καταδικάσει τον ένοχο, προκαλώντας τεράστια σύγχυση στην αίθουσα. Ο Φίλιππος κρίνεται ένοχος στη δίκη, με την Βασιλική να καταρρέει, στην γη της ελιάς. Ο σύζυγός της κινδυνεύει με φυλάκιση και τίποτα δε θα είναι το ίδιο ξανά..

Μετά από τις συγκινητικές μαρτυρίες του Ιάκωβου, του Μάνου, της Μαργαρίτας και της Βασιλικής, όλοι περίμεναν πως ο Φίλιππος Στεφανέας θα γλιτώσει την καταδίκη. Οι ένορκοι φαίνονταν αρκετά συγκινημένοι και έτοιμοι να δώσουν στον νεαρό μία δεύτερη ευκαιρία.

Βέβαια, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν ή όπως ήλπιζαν. Ο δικαστής ανακοινώνει στη δίκη πως ο Φίλιππος είναι ένοχος για απόπειρα δολοφονίας, φέρνοντας την μεγάλη ανατροπή, στην γη της ελιάς.

 

Η Χάιδω και η Βασιλική καταρρέουν στο άκουσμα αυτής της είδησης. Ο Λυκούργος δε το αφήνει να περάσει έτσι. Προσπαθεί να πείσει τους ενόρκους να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, μέχρι να οδηγηθούν ξανά στα δικαστήρια.

Οι δικαστές δέχονται, με αποτέλεσμα ο Φίλιππος να επιστρέφει σπίτι. Οι Καπερνάροι, αντί να πάρουν μία ανάσα ανακούφισης που ο παρ’ ολίγον φονιάς του γιου της κατηγορείται, θυμώνουν που αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η κατάσταση βγαίνει ξανά εκτός ελέγχου, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται έντονα. Όλη η Μάνη κατηγορεί τον γιο της Χάιδως, όσο εκείνος και η Βασιλική προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να σταθούν δίπλα στην κόρη τους. Μία νέα δίκη αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει.

youfly.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό