Γιάννης Γκαράνης : «Τρίτος και καταϊδρωμένος»

Γιάννης Γκαράνης : «Τρίτος και καταϊδρωμένος»

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» τίθενται καταγγελτικά ερωτήματα στη Δημοτική Αρχή  σχετικά με την είσπραξη τελών από τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Μόνο που πρέπει να υπενθυμίσουμε στον κ. Γραβάνη ότι το θέμα αυτό έχει ήδη τεθεί με τη μορφή επερωτήσεων από δύο άλλες Δημοτικές Παρατάξεις κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, στις 18-2-2022 τέθηκε από την Παράταξη «Πολη-τική Ανατροπή» και στις 21-2-2022 από την Παράταξη «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».

Τρίτος, λοιπόν και καταϊδρωμένος ο κ. Γραβάνης θέτει τα εν λόγω ερωτήματα -κατά την προσφιλή του τακτική- όχι εντός του αρμόδιου θεσμικού οργάνου, αλλά μέσω των ΜΜΕ! Του απαντάμε, λοιπόν, δημοσίως κι εμείς τα εξής:

  • Κατ’ αρχάς, αδυνατούμε να καταλάβουμε την πολιτική του συλλογιστική! Πώς, δηλαδή, ένα θέμα με πανελλαδικές διαστάσεις γίνεται για τον κ. Γραβάνη από ζήτημα όλων των Δήμων, ζήτημα που αφορά αποκλειστικά τον Δήμο Κομοτηνής! Έχει ήδη γίνει γνωστό από τη ΡΑΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος ότι υπάρχουν οφειλές κάποιων ιδιωτικών παρόχων ενέργειας τόσο προς τους Δήμους της χώρας, όσο και προς τα ταμεία Δημόσιων οργανισμών ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
  • Ο Δήμος Κομοτηνής έχει εγγεγραμμένους στα βιβλία του 18 παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Οι 10 εξ αυτών καταβάλλουν κανονικά τα Δημοτικά τέλη. Οι υπόλοιποι έχουν κάποιες καθυστερήσεις λίγων μηνών και 3 απ’ αυτούς έχουν καθυστερήσει έναν χρόνο περίπου. Εμείς, φυσικά, ως Δημοτική Αρχή, δεν αδιαφορούμε ούτε κατ’ ελάχιστο να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες, ούτως ώστε να διασφαλίσουμε στο ακέραιο τα νόμιμα δικαιώματα του Δήμου μας! Έτσι, η αρμόδια υπηρεσία μας: Α) Έχει προβεί σε τηλεφωνικές οχλήσεις προς τους οφειλέτες παρόχους. Β) Τους έχει αποστείλει επιστολές. Γ) Από 2 εταιρείες έχουμε εισπράξει τα οφειλόμενα ύψους 55.000 ευρώ με δικαστικές ενέργειες και συνεχίζουμε δικαστικά για να εισπράξουμε αποζημίωση ηθικής βλάβης και διαφευγόντων κερδών.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε για άλλη μια φορά, ότι σε μας ως διοίκηση μπορεί να μας χρωστάν, αλλά εμείς δε χρωστάμε σε κανέναν χρήματα! Εν αντιθέσει με την περίοδο που ο κ. Γραβάνης υπηρέτησε ως μέλος της Δημοτικής Αρχής, που η δική του διοίκηση χρωστούσε σε προμηθευτές, επαγγελματίες και εργαζόμενους της πόλης μας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ !

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό