Γιατί η ορμονική διαταραχή πάει σύννεφο στην εποχή μας !!!!!

Γιατί η ορμονική διαταραχή πάει σύννεφο στην εποχή μας !!!!!

Η μακροχρόνια κατανάλωση ουσιών που περιέχονται σε τρόφιμα, ακόμα και σε ποσότητες από εκατό ως και χίλιες φορές κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, μπορεί να δημιουργήσει τοξικότητα, με επίπτωση μεταξύ άλλων στο ορμονικό προφίλ του ανθρώπου.

Το ίδιο συμβαίνει και με την συνεχόμενη έκθεση σε τοξικές ουσίες, έστω και αν αυτές βρίσκονται σε επιτρεπόμενα όρια Μακροχρόνια χαμηλής δόσης τοξικότητα.

Μέχρι το 2008 – 2010, η επιστήμη της τοξικολογίας βρισκόταν στο περιθώριο, σχεδόν στα απόνερα της ιατροδικαστικής και περιοριζόταν κυρίως στην αναζήτηση πιθανού δηλητηρίου στον οργανισμό κάποιου ανθρώπου που έφυγε από τη ζωή.

Στο peak της έρευνας διεθνώς βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η λεγόμενη μακροχρόνια χαμηλής δόσης τοξικότητα (long-term low dose toxicity).

Έχει να κάνει με ουσίες που είναι εγκεκριμένες, αδειοδοτημένες για χρήση σε συγκεκριμένες ποσότητες, αλλά με αξιοσημείωτη επίδραση όταν γίνεται μακροχρόνια κατανάλωσή τους ή μακροχρόνια έκθεση σε αυτές.

Οι ουσίες αυτές βρίσκονται σε καλλυντικά, σε βαφές, σε συντηρητικά τροφίμων, σε προϊόντα ευρείας χρήσης, ακόμα και σε οδοντιατρικές εργασίες.

“Έχει αποδειχθεί ότι αν εκτεθούμε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ως και χίλιες φορές κάτω από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, αλλά για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορούν αυτές οι ουσίες να ασκήσουν τοξικότητα”, προσθέτοντας πως το long term low dose toxicity είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα που θα απασχολήσουν το παγκόσμιο συνέδριο τοξικολογίας που θα γίνει στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, από τις 26 ως τις 30 Μαρτίου.

 

Τρόφιμα, κονσέρβες, χαρτί ταμειακής, σφραγίσματα δοντιών…

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρει κάποια εγκεκριμένα φυτοφάρμακα, ουσίες που χρησιμοποιούνται σε θερμογραφικά χαρτιά ταμειακών μηχανών, σε κονσέρβες ή και σε σφραγίσματα δοντιών.

Αρκετά εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στην αγροτική παραγωγή σήμερα και στην Ελλάδα, έχει βρεθεί ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να ασκούν μια τοξική δράση ακόμα και αν η υπολειμματικότητά τους είναι από 100 ως 1000 φορές κάτω από το όριο ασφαλείας.

Η τοξικότητα αυτή μπορεί να επηρεάσει το ορμονικό προφίλ του οργανισμού και την αναπαραγωγική δυνατότητα του ανθρώπου και των ζώων.

“Όλα αυτά τα προβλήματα είναι υπερτοπικά. Είτε ένα super market βρίσκεται στην Ουκρανία, είτε στη Ρωσία είτε στη Γαλλία, Ελλάδα κλπ οι άνθρωποι εκτίθενται με τον ίδιο τρόπο.

https://www.iatronet.gr/article/107760/toxika-sto-piato-mas-oykranoi-kai-rosoi-episthmones-syzhtoyn-sthn-ellada

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό