Γιώργος Χατζηαθανασίου: «Να λειτουργήσει τμήμα τεχνικής επιθεώρησης στην Κομοτηνή»

Γιώργος Χατζηαθανασίου: «Να λειτουργήσει τμήμα τεχνικής επιθεώρησης στην Κομοτηνή»

Εκτός κινδύνου και με κατάγματα που χρειάστηκαν χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι τρεις εργαζόμενοι για τις εγκαταστάσεις Φυσικού Αερίου, στον οικισμό του Ροδίτη στο Δήμο Κομοτηνής.

Το εργατικό ατύχημα συνέβη χθες σε σημείο που γινόταν σκάμμα και έγινε κατακρήμνιση χωμάτων, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά οι τρεις άνθρωποι, οι οποίοι αμέσως μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Για το θέμα μίλησε ο Ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Γιώργος Χατζηαθανασίου, μιλώντας για “αποψιλωμένες υπηρεσίες της τεχνικής Επιθεώρησης με έδρα στην Αλεξ/πολη, η οποία διαθέτει μόλις 2 άτομα, για ελέγχους σε επιχειρήσεις δύο νομών του Έβρου και της Ροδόπης”.

Ο κ. Χατζηαθανασίου διερωτάται: “πώς να προλάβουν δύο άτομα να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις και να δουν αν ισχύουν αυτά που πρέπει για την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι άνθρωποι αυτοί δρουν μετά από καταγγελία και αν αυτό γίνει. Κάτι που επίσης δεν γίνεται, είναι η αναγγελία του εργατικού ατυχήματος να την κάνει ο ίδιος ο εργοδότης εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. Αν προβεί σε καταγγελία ο εργαζόμενος για ελλιπή μέτρα προστασίας και αν αυτό διαπιστωθεί από τις αρμόδιες αρχές, ενδεχομένως να ασκηθεί και ποινική δίωξη”.

Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ζητά να λειτουργήσει τμήμα Τεχνικής Επιθεώρησης στην Κομοτηνή, το οποίο θα στελεχωθεί και θα κάνει προληπτικά τους ελέγχους και θα βλέπει αν υπάρχουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας που προβλέπονται από τους κανονισμούς.

“Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται σε μάστιγα στη Χώρα μας και πολλοί Εργαζόμενοι, ξεκινούν το πρωΐ για τη δουλειά τους μην γνωρίζοντας αν θα γυρίσουν σώοι και αρτιμελείς στο σπίτι και στην οικογένειά τους. Η πολιτεία πρέπει να πάρει τα κατάλληλα μέτρα και να στελεχώσει πλήρως τα τμήματα τεχνικών επιθεωρήσεων”, τόνισε καταλήγοντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Χατζηαθανασίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό