Γιώργος Καββαθάς: «Στόχος μας να κρατηθούν όρθιες και βιώσιμες οι επιχειρήσεις»

Γιώργος Καββαθάς: «Στόχος μας να κρατηθούν όρθιες και βιώσιμες οι επιχειρήσεις»

Με μεγάλες προσδοκίες ξεκινούν οι εκπτώσεις από τον Εμπορικό κόσμο της Χώρας, από σήμερα έως τα τέλη Φλεβάρη. Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στο περιφερειακό πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Οι καταστηματάρχες λόγω του ότι είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται, όλο το προηγούμενο διάστημα με τους δύο εγκλεισμούς και τους τρόπους ανοίγματος των καταστημάτων μετά. Κυρίως όμως το πλήγμα έγινε πολύ πιο έντονο από τα νέα μέτρα που ελήφθησαν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

«Ενώ οι τζίροι είχαν πέσει κάτω από το 50% για την εστίαση, από την Πρωτοχρονιά και μετά η μείωση έφτασε και το 70%. Δυστυχώς για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες δεν χρηματοδοτούνται από τις συστημικές τράπεζες και δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα στήριξης, ακριβώς επειδή μικραίνει το χαμένο έδαφος τους από τη συμμετοχή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Ο κ. Καββαθάς επεσήμανε πως οι συζητήσεις με τους αρμοδίους υπουργούς της κυβέρνησης συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι παροχής οικονομικής στήριξης στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, με στόχο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να είναι αντέξουν και να είναι βιώσιμες.

«Ζητούμε από την κυβέρνηση να κάνει στο κομμάτι των απαλλαγών αυτό που μπορεί να μετατρέψει δηλαδή όλες τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μη επιστρεπτέες και να επεκτείνει την αναστολή εργασία και στο κομμάτι της εστίασης. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευθεί για κάτι, καθώς προσπαθεί να βρει πόρους. Ωστόσο, συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, με στόχο να κρατηθούν ζωντανές και να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις και κυρίως της εστίασης, που επλήγησαν βάναυσα από την πανδημία», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καββαθάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό