Γιώργος Παπανδρέου: Έθεσε επίσημα την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Γιώργος Παπανδρέου: Έθεσε επίσημα την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Οι στόχοι που έθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι Γιώργος Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και Βασίλης Κεγκέρογλου, είναι και επισήμως οι επτά υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Απόψε (20/10), ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος στις εσωτερικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

 

Όπως επεσήμανε ο άλλοτε επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, έθεσε υποψηφιότητα επειδή:

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη. Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής. Για την απόφασή μου έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».
Θυμίζουμε πως η επικοινωνία με την απερχόμενη πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης την οποίαν ενημέρωσε για την απόφαση του να λάβει μέρος στις εν λόγω αρχαιρεσίες.

Η ίδια του ευχήθηκε καλή επιτυχία, όπως άλλωστε έπραξε και με τους υπολοίπους υποψηφίους. Ο άλλοτε επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε νωρίτερα από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη.

Οι πρώτες εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2021, ενώ, στην περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Θα ορίσουν τον πρόεδρο του κόμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό