Γουργουλιάνης: Ούτε που φανταζόμασταν πριν μια εβδομάδα ότι θα είχαμε καλά νέα σήμερα από την πανδημία

Γουργουλιάνης: Ούτε που φανταζόμασταν πριν μια εβδομάδα ότι θα είχαμε καλά νέα σήμερα από την πανδημία

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, αναφέρθηκε στην πανδημία, τονίζοντας πως τα νοσοκομεία της χώρας αδειάζουν με τους διασωληνωμένους να είναι πλέον λιγότεροι.

Μιλώντας στο OPEN, τόνισε: «Που να φανταζόμασταν πριν μια εβδομάδα ότι τα καλά νέα θα έρχονταν από την πανδημία. Τα νοσοκομεία μας σιγά σιγά αδειάζουν, έχουμε μειωμένες εισαγωγές, μειωμένες διασωληνώσεις, οι θάνατοι έχουν μειωθεί 20% και σιγά σιγά προετοιμαζόμαστε για το επόμενο διάστημα. Δηλαδή τι φάρμακα θα δίνουμε το επόμενο διάστημα κλπ. Καλά νέα από την πανδημία, αυτό σας μεταφέρω από τα νοσοκομεία.

Μου έρχεται συνέχεια στο μυαλό μια δημοσιογράφος από την Αθήνα που με έπαιρνε τηλέφωνο για να κάνουμε μια συνέντευξη στην αρχή της πανδημίας και μου έλεγε να κάνουμε την συνέντευξη έξω από το νοσοκομείο. Όταν έψαξα στο διαδίκτυο βρήκα ότι ήταν ανταποκρίτρια σε πολέμους και τη ρώτησα, δεν φοβάστε στον πόλεμο; Και Μου είπε εκεί έβλεπα, καπνό, άκουγα εκρήξεις, εδώ δεν βλέπω τον αόρατο εχθρό και που είναι. Καταλαβαίνετε πως η πανδημία μας επηρέασε πολύ ψυχολογικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό