Η απολογία της μητέρας στην ανακρίτρια – “Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη”

Η απολογία της μητέρας στην ανακρίτρια – “Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη”

Τη διαδρομή από την εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των Σεπολίων, του ήδη προφυλακισμένου Ηλία Μίχου, και μέχρι τότε που έμαθε τι βίωνε το παιδί της στα χέρια του και  ήθελε να.. πάει να τον σκοτώσει για το κακό που έκανε, περιέγραψε στην απολογία της η μητέρα της ανήλικης, η οποία χθες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέα για το κακούργημα της μαστροπείας.

Την ώρα που η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας και κυρίως της κατάθεσης της 12χρονης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Η διαρροή της δικογραφίας της ανήλικης προκάλεσε την παρέμβαση και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη μητέρα στην απολογία της προσπάθησε να πείσει ότι είχε πλήρη εποπτεία του παιδιού της και των κινήσεων του ακόμα και όταν πήγαινε στο μαγαζί του Μίχου, συνήθως μετά το τέλος του ολοήμερου σχολείου.

«Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί…Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη. Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στην γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Επίσης, του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του» φέρεται να είπε η μητέρα υπερασπιζόμενη εαυτήν.

«Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το τμήμα ανηλίκων μου είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού που ήταν στην λιτανεία της εικόνας και ήθελα να φωνάξω είναι βιαστής πιάστε τον. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα….» ισχυρίστηκε κατά τις ίδιες πληροφορίες η κατηγορούμενη.

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε και στο γεγονός πως, όταν μίλησε στη σύζυγο του κατηγορούμενου, εκείνη αρχικά δεν την πίστεψε. Αργότερα, κατά τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης, φέρεται να της έκανε πρόταση να μην καταγγείλει την υπόθεση στις αρχές και εκείνη θα τη βοηθούσε οικονομικά συνδράμοντας την να πάει το παιδί και σε ψυχολόγο για να μην καταστραφούν οι δύο οικογένειες.

«Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου, μου λείπουν πάρα πολύ και όταν μιλάω μαζί τους και κλαίνε αυτά, εγώ βασανίζομαι….Εγώ δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου. Πάντα προστάτευα τα παιδιά μου όποιος κι αν τα πείραζε» είπε η μητέρα στην ανακρίτρια.

Στο μεταξύ, αύριο το μεσημέρι απολογούνται ενώπιον της ανακρίτριας οι τρεις πρώτοι πελάτες από την αποκαλούμενη «μαύρη λίστα» οι οποίοι συνελήφθησαν με την κακουργηματική κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

DETE.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό