
Η απόλυτη φθινοπωρινή σαλάτα με ένα απρόσμενο υλικό που θα λατρέψεις!
Ψάχνεις μια σαλάτα που να ταιριάζει απόλυτα με την εποχή και να έχει κάτι διαφορετικό; Μόλις τη βρήκες! Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα συνδυάζει υπέροχες γεύσεις και υφές, με ένα μυστικό υλικό που θα σε ενθουσιάσει: ψητά ρεβίθια με καπνιστή πάπρικα. Μια πινελιά που δίνει ένταση, βάθος και έναν αέρα ανατροπής σε ένα κατά τα άλλα απλό πιάτο.
Φθινοπωρινές γεύσεις, φθινοπωρινή διάθεση
Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του ανάγκη για πιο γεμάτες, αρωματικές γεύσεις. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει το δροσερό με το ζεστό, το τραγανό με το μαλακό, και το γνώριμο με το αναπάντεχο – και αυτό είναι που την κάνει τόσο ξεχωριστή.
Υλικά που θα χρειαστείς:
-
1 μέτρια γλυκοπατάτα
-
1 φλιτζάνι ρεβίθια (μουλιασμένα)
-
100 γρ. φρέσκια ρόκα
-
50 γρ. καρύδια (ή άλλους ξηρούς καρπούς)
-
50 γρ. cottage cheese ή φέτα
-
1 μέτριο μήλο
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. μέλι
-
1 κ.σ. μπαλσάμικο
-
Καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
Γιατί τα ρεβίθια με καπνιστή πάπρικα είναι το μυστικό της επιτυχίας;
Τα ψημένα ρεβίθια δεν είναι απλώς τραγανά και υγιεινά — είναι γεμάτα γεύση. Με λίγη καπνιστή πάπρικα μεταμορφώνονται σε έναν μικρό γευστικό θησαυρό που συνδυάζει γλυκιά και καπνιστή γεύση. Αυτό ακριβώς προσθέτει βάθος και φθινοπωρινό χαρακτήρα στη σαλάτα σου.
Εκτέλεση βήμα-βήμα:
1. Ψήσε τη γλυκοπατάτα:
Κόψε σε κύβους, ρίξε λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ψήσε στους 200°C για 25–30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
2. Ετοίμασε τα ρεβίθια:
Αφού τα μουλιάσεις, στρώσ’ τα σε ταψί, ράντισέ τα με ελαιόλαδο, πρόσθεσε καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ψήσε για περίπου 20 λεπτά στους 200°C, μέχρι να γίνουν τραγανά.
3. Συναρμολόγησε τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη ρόκα, τη γλυκοπατάτα, το μήλο σε λεπτές φέτες, τα καρύδια και τα ρεβίθια. Πρόσθεσε το τυρί της επιλογής σου.
4. Φτιάξε το ντρέσινγκ:
Ανακάτεψε το ελαιόλαδο με το μέλι και το μπαλσάμικο μέχρι να ομογενοποιηθεί και ρίξε το πάνω από τη σαλάτα. Ανακάτεψε καλά.
Γιατί αξίζει να τη δοκιμάσεις σήμερα
Αυτή η σαλάτα είναι γεμάτη φθινοπωρινές νότες, θρεπτικά υλικά και ζωηρά χρώματα. Είναι ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, και χάρη στη δημιουργικότητά της μπορεί να σταθεί άνετα σε κάθε τραπέζι.
Το έξτρα που κάνει τη διαφορά…
Λίγο πριν τη σερβίρεις, πρόσθεσε λίγες σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι για φρεσκάδα. Μια ιδέα φρέσκιας μέντας θα της δώσει έναν αναζωογονητικό χαρακτήρα που θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα.
Extra tip: Αν θέλεις να την απολαύσεις σαν κυρίως γεύμα, απλώς πρόσθεσε ψητό κοτόπουλο ή σολομό. Έτσι, μετατρέπεται σε πλήρες, χορταστικό και απόλυτα ισορροπημένο πιάτο.
Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες σου. Δοκίμασέ την και… καλή απόλαυση!
Με αναφορές από:vwoman.gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ