Η αστυφιλία ισχύει και για τα αδέσποτα

Η αστυφιλία ισχύει και για τα αδέσποτα

Η αστυφιλία ισχύει και για τα αδέσποτα

«Έχουμε καθημερινά εισερχόμενα αδέσποτα από άλλους Δήμους ή άλλο Νομό», ανέφερε ο προϊστάμενος Καθαριότητας Δήμου Κομοτηνής Νίκος Στεργιάδης και δεν έχει άδικο, αν και ο Ποπολάρος πιστεύει πως η γενικότερη εκτίμηση ότι αυτό οφείλετε και στο ότι οι άλλοι Δήμοι δεν έχουν σκυλοκομεία, δεν ευσταθεί. Αν επισκεφθεί κανείς οικισμούς άλλων Δήμων, δύσκολα θα διαπιστώσει παρουσία αδέσποτων. Αυτά και πολλές φορές είναι και ράτσας, τα συναντάς περισσότερο επί του οδικού δικτύου, εθνικού και επαρχιακού. Ε, ακολουθώντας των κανόνα που ισχύει για την αστυφιλία ων ανθρώπων και τα σκυλιά στο τέλος, καταλήγουν στην μεγάλη πόλη, την Κομοτηνή. Πως; Έχουν τον τρόπο τους να «γυρίζουν σπίτι τους». Δηλαδή, το πιο πιθανό είναι πως οι δήθεν φίλοι των ζώων που παίρνουν δωράκι για τους ίδιους ή για τα παιδιά τους κουτάβια, όταν αυτά μεγαλώσουν και παύουν να είναι …παιχνίδι, τα αφήνουν στην τύχη τους μακριά από την Κομοτηνή, κυρίων επί των δρόμων. Στο σημείο αυτό, ο Ποπολάρος να εξομολογηθεί μια διαβολική του πρόταση για να «σωθεί» η Κομοτηνή από τα αδέσποτα. Είπε σε πρώην δήμαρχο, να τα μαζεύουμε και κρυφά, τη νύχτα, να τα μεταφέρουμε στην …Βουλγαρία, το αντίθετο της …αστυφιλίας των αδέσποτων. Μόλις που πρόλαβε ο Ποπολάρος να βγει σώος από το γραφείο του αληθινά φιλόζωου δημάρχου.

Γατάκι ο Tayfun μπρος στον Armageddon

«Οταν λες «Tayfun» (Τυφώνας), ο Έλληνας φοβάται. Στην Ελλάδα, λένε ότι ο πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. Αυτό βέβαια, αποτελεί απειλή χρήση βίας και είναι ανεπίτρεπτη από τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά εμείς δεν …ψαρώνουμε, κύριοι είμαστε, δεν μπαίνουμε στο τρυπάκι προκλήσεων του Ερντογάν. Για φανταστείτε τώρα μια ελληνική δήλωση, «αν η Τουρκία μας χτυπήσει, ο Αρμαγεδδώνας θα χτυπήσει Άγκυρα, Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη». Αυτό, δεν είναι απειλή, είναι δόγμα αποτροπής, όπως έζησαν για δεκαετίες Δύση και Ανατολή. Δόγμα που βασίζεται στην ύπαρξη κόκκινου κουμπιού, χωρίς να χρειάζεται να το έχεις δηλωμένο επίσημα, αρκεί οι άλλοι να ξέρουν πως το έχεις και θα το χρησιμοποιήσεις, αν κινδυνεύσει η οντότητα της χώρας σου. Υπάρχουν σχετικά παραδείγματα, ονόματα κρατών να μην λέμε. Και προφανώς, τι να σου κάνει ένας Τυφώνας, άντε και με κεφαλαίο «Τ» μπροστά στον Αρμαγεδδώνα. Εντωμεταξύ, το Αρμαγεδδώνας αποτελεί απόδοση στα Ελληνικά του εβραϊκού όρου αρ-Μαγεδών, που σημαίνει «Όρος της Μεγιδδώ» ή «Όρος Σύναξης Στρατευμάτων». Έ τώρα, δεν χρειάζεται περεταίρω αναφορά στο ποιο κράτος έχει κόκκινο κουμπί, χωρίς να το έχει επισήμως.

Στην βροχή των «θα» ανοίξτε ομπρέλα

Όταν μια χώρα χρωστά 350 περίπου δις ευρώ και έχει δεσμεύσει στους δανειστές όλη την περιουσία για 100 χρόνια, όταν κάνει εκλογές, μην πιστεύετε και πολύ, δηλαδή καθόλου, σε λόγια πολιτικών ότι θα δώσουν λεφτά και κυρίως, σε ότι αφορά στην χώρα μας, ότι σαν σύγχρονοι, νεοέλληνες, Ρομπέν των Δασών, θα τα πάρουν από τους ολιγάρχες, τους Έλληνες κοτζαμπάσηδες και θα τα δώσουν στους πλεμπαίους. Προφανώς μας αφήνουν μια κάποια ελευθερία κινήσεων, αλλά τα γκέμια τα κρατούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της χώρας. Απλά, αποφασίστηκε πως η χώρα δεν θα καταντήσει ερείπιο, σαν κάτι άλλες μπανανίες, ή όπως τα είχε πει ο Γιουνγκέρ, δεν γίνεται ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας να παίζουν Β εθνική. Στην Α κατηγορία πάντα και σχεδόν στην τελευταία θέση, μπροστά μόνο από την Βουλγαρία, προς το παρόν, αλλά χωρίς να κινδυνεύει με υποβιβασμό. Έτσι, τώρα που θα αρχίσει η βροχή των «θα», ανοίξτε ομπρέλα. Όχι πως θα δεν θα βραχείτε, αλλά να, θα την γλυτώσετε με σταγόνες αντί να γίνετε μούσκεμα. Επίσης, μπορείτε να το παίξετε παλληκάρια και να μείνετε χωρίς ομπρέλα, καθότι ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται. Και έχουμε γίνει μούσκεμα πολλές φορές από βροχές των «θα».

Πράσινος κομήτης και Νεάντερταλ

Ένας «εξωτικός» πράσινος κομήτης, ο οποίος έχει να έρθει κοντά στη Γη από την εποχή των Νεάντερταλ πριν περίπου 50.000 χρόνια, πλησιάζει γοργά τον πλανήτη μας και αναμένεται την 1η ή τη 2α Φεβρουαρίου να φθάσει στην κοντινότερη απόσταση του (περίγειο), περίπου στα 42 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Τώρα συντρόφισσες και σύντροφοι, μην το πάρετε αυτό σαν κάρμα ότι μαζί με τον πράσινο κομήτη θα επανέλθει και το πράσινο …ΠαΣοΚ. Τούτο διότι, τους Νεάντερταλ πάνω στην γη, τους αντικατέστησαν οι Χόμο Σάπιενς, αν και για να πούμε την αλήθεια, εμείς ακόμη για Νεάντερταλ δείχνουμε. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνθρωπος του Νεάντερταλ συμμετείχε σε διάφορες τελετουργίες, πράγμα που σημαίνει ότι είχε θρησκευτική συνείδηση, ενώ φαίνεται ότι πίστευε στην ύπαρξη μεταθανάτιας ζωής. Επίσης, οι Νεάντερταλ έτρωγαν, εκτός από ψητά κρέατα, ξηρούς καρπούς, βολβούς και διάφορα είδη βατόμουρων. Ε, αν έπιναν και ουίσκι, δεν θα είχαμε αμφοβολίες…

«Εκπτώσεις 50%, ούτε έως ούτε Μπέος»

Όταν ακούτε για μειωμένα τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο, σημαίνει πως έμμεσα θα πληρώσουμε λιγότερα ως επιδότηση κρατική στις εταιρείες που αποφασίζουν την τιμή. Άμεσα, στους λογαριασμούς, πάντα 0,16 θα το πληρώνουμε το ρεύμα, αφού αυτή ορίστηκε …λογική τιμή. Χωρίς καμιά λογική. Όπως όταν ακούτε για απροσπέλαστα σύνορα και κάθε μέρα διαβάζετε για συλλήψεις διακινητών και λαθρομεταναστών. Άλλωστε, σας το είπε ο Ποπολάρος, ο φράχτης δεν έγινε για να μην μπαίνουν, αλλά για να πληρώνουν εισιτήριο και όχι έτσι όποιος γουστάρει μπαίνει και λογαριασμό δεν δίνει. Η καλύτερες μπίζνες, πάντα ελεγχόμενες είναι. Όπως όταν σας λένε για καλάθι νοικοκυριού και θέλετε ένα κοφίνι γεμάτο ευρώ για τα αναγκαία προς το ζην από τα σουπερμάρκετ. Όπως όταν σας λένε για black Friday και ανακαλύπτετε πως είναι υψηλότερες από τις κανονικές. Και για να κλείσουμε με χιούμορ, αλλά και πως λέγονται σωστά τα πράγματα χωρίς να παραπλανούν… Σε βιτρίνα της κεντρικότερης οδού της Αλεξανδρούπολης και με αφορμή τις εκπτώσεις γράφει, «Εκπτώσεις 50%, ούτε έως ούτε Μπέος». Να πάτε να ψωνίσετε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό