Η Ελλάδα η καλύτερη χώρα να ζεις…

Η Ελλάδα η καλύτερη χώρα να ζεις…

Η Ελλάδα η καλύτερη χώρα να ζεις…

Αν έχεις λεφτά! Ε, ναι, η χώρα μας είναι ο καλύτερος τόπος να ζεις, ιδίως δε στην επαρχία της Αθήνας, αρκεί να έχεις λεφτά. Και όσο πιο πολλά λεφτά έχεις, τόσο καλύτερα την περνάς. Δική σου η Αστυνομία, δική σου η Δικαιοσύνη, δικοί σου οι πολιτικοί, όλο το σύστημα στα πόδια σου. Κάνεις ότι θες και δεν κινδυνεύεις από τίποτα. Και δεν μιλάμε για τους κοτζαμπάσηδες, οι οποίοι τα έχουν όλα δικά τους, μιλάμε για αυτούς που έχουν απλά πολλά λεφτά. Αυτό είναι που τους κάνει άτρωτους, ακόμη και έχουν πάρει δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα περισσότερα θα τους χαριστούν. Ακόμη και αν παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, θα περάσει ο καιρός και αν δεν αθωωθούν από την τυφλή δικαιοσύνη, τα αδικήματα τους θα παραγραφούν. Σε κάθε τους παρασπονδία, θα έχουν από κοντά, συνηγόρους τους, τα ΜΜΕ των κοτζαμπάσηδων και την εύνοια κολλητών ή και πρόθυμων δημοσιογράφων, ενδεχομένως με το αζημίωτο. Δηλαδή, εσείς αν είχατε λεφτά, πολλά λεφτά, θα φεύγατε στο εξωτερικό, ή θα μένατε στην Ελλάδα. Φυσικά και θα μένατε στην …καλύτερη χώρα του κόσμου για να ζεις. (το σκίτσο είναι της Έφης Ξένου)

Κεφαλικός φόρος λόγω ανίκανου κράτους

Και επισήμως πλέον το ελληνικό κράτος και η τωρινή κυβέρνηση, δηλώνουν ανίκανοι να μαζέψουν την φοροδιαφυγή η οποία υπολογίζεται σε 11 περίπου δις, από ένα μαύρο εισόδημα 40 με 50 δις. Οπότε, το εύκολο θα ήταν να μπει ένας κεφαλικός φόρος στους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ όσοι δήλωναν κάτω από 10 χιλιάδες το μήνα, θα χάσουν επιδόματα και θα δουν άλλα να μειώνονται. Ο κεφαλικός, είναι πάντα άδικος φόρος, για αυτό και μπαίνει μπάντα στα συνήθη φορολογικά υποζύγια, στους πλεμπέους, έστω και αν κάποιοι από αυτούς, πράγματι φοροδιαφεύγουν. Αλλά και ποιους θα φορολογήσουν, τους κοτζαμπάσηδες; Επειδή δεν πιάνουν την φοροδιαφυγή στα καύσιμα, δεν μειώνονται ο υπέρμετρος ειδικός φόρος. Επειδή δεν πιάνουν την γενικότερη φοροδιαφυγή, παραμένει ο υπέρογκος ΦΠΑ 24%, στις περισσότερες υπηρεσίες και στα τρόφιμα-ποτά. Α και μην ξεχνιόμαστε, που είπε η ΕΕ να φορολογηθούν τα διυλιστήρια για τα «απρόσμενα κέρδη», δεν τα φορολογήσαμε. Ούτε τις εταιρείες ενέργειας. Ούτε τις τράπεζες φορολογούμε με το καθεστώς του αναβαλλόμενου φόρου. Πάντως, ας το ψάξουν λίγο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, το ενδεχόμενο να στήσουν εταιρίες και να αποφύγουν μεγάλο μέρος της έξτρα φορολόγησης.

Νταντάδες της γειτονιάς

«Στο διπλασιασμό του ποσού (500 ευρώ) που θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς», οι οποίοι θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, προχωρά το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για ουσιαστική στήριξη των νέων οικογενειών». Μάλιστα, έτσι νομίζει το αρμόδιο υπουργείο πως στηρίζει τις νέες οικογένειες. Πιλοτικό βέβαια το πρόγραμμα και προδήλως προπαγανδιστικό, άλλωστε λεφτά υπάρχουν από την ΕΕ, αν και στο τέλος θα έχουμε έναν αριθμό, μικρό, ανθρώπων, κυρίως γυναικών, που με την λήξη του προγράμματος, θα ζητούν είτε παράταση του είτε μονιμοποίηση στο δημόσιο. Άλλωστε, έτσι γίνεται πάντα, δείτε όσους μετέχουν στο πρόγραμμα κινητών μονάδων υγείας. Εκτός από το αχρείαστο του προγράμματος, τζάμπα και καλύτερα την κάνουν την δουλειά τα παππούδια, γιατί δεν το ονόμασαν «Παραμάνες της γειτονιάς»; Ή κατά το ελληνικότερο …γκουβερνάντα, ή μπέιμπι σίτερ, ή ακόμη καλύτερα nanny, καθότι τόσους όρους της αγγλικής χρησιμοποιούμε… Άσε που πάντα θα θυμόμαστε και την ομώνυμη σειρά με την nanny Fran.

Ένα ζωολογικό πάρκο την Κομοτηνή

Έγραφε ο Ποπολάρος για δυο προτάσεις που θα έδιναν πνοή στην Κομοτηνή και θα την έβαζαν στον χάρτη της ευρύτερης διεθνούς περιοχής, την αναβίωση της έκθεσης «Θράκη», ως έκθεσης τροφίμων και ποτών και την δημιουργία ζωολογικού πάρκου. Να δούμε πιο αναλυτικά την δεύτερη πρόταση. Ένα ζωολογικό πάρκο θε έφερνε επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Θα έφερνε επισκέψεις μαθητών, μέσω των μαθητικών εκδρομών. Θα το επισκέπτονταν και σχολεία της Κομοτηνής. Επιπλέον, με την δημιουργία υποδομών για κάμπινγκ, αλλά και υποδομών για σίτιση και ψυχαγωγία, θα ήταν ένας τόπος προσέλκυσης για οικογενειακές εκδρομές. Για την χωροθέτηση του, υπάρχουν οι αρχικές υποδομές στον πρώην Ζωοτεχινκό Σταθμό, από το 1928, μετέπειτα Σταθμό Αγροτικής Έρευνας – ΕΘΙΑΓΕ, στην Μεραρχίας Σερρών. Κοντά στην Εγνατία Οδό, σχετικά μακριά από τον οικιστικό ιστό της πόλης. Ζωολογικό πάρκο στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, δεν έχει η Ελλάδα, ούτε οι γύρω χώρες. Και όπου υπάρχει, είναι τόπος επίσκεψης για μικρούς και μεγάλους, από κοντινές και από μακρινές αποστάσεις. Οι μεγαλύτεροι θυμούνται πόσο επισκέψιμος ήταν ο μικρός ζωολογικός κήπος στο πάρκο της Κομοτηνής. Ε, φανταστείτε κάτι ανάλογο σε τεράστια ανάπτυξη και με την ύπαρξη κατάλληλων υποδομών. Θα βάζαμε επιτέλους εκεί και τις …γαλοπούλες Θράκης από όπου βγαίνουν τα γνωστά αλλαντικά.

Από όπου έφυγε άφησε συντρίμμια κράτη

Έχουν μια κοινή μοίρα Παλαιστίνιοι και Κούρδοι, είναι δυο έθνη δίχως κράτη. Και για των δυο την μοίρα, ευθύνη φέρει η πρώην Βρετανική αυτοκρατορία. Από όπου έφυγε, τα μαγείρεψε τόσο καλά, ώστε να αφήσει πίσω συντρίμμια και διαμάχες δεκαετιών, οι οποίες θα διαιωνίζονται στους αιώνες. Δύσκολα για τους δυο αυτούς λαούς, να βρουν ένα κομμάτι γης και να ζήσουν εκεί ειρηνικά. Πολλοί τους εκμεταλλεύονται και στο τέλος τους πουλάνε, πάντα. Όσο για την πρώην αυτοκρατορία, και από το Ιράκ όταν έφυγε, φρόντισε να φτιάξει το Κουβέιτ που αντλεί πετρέλαια που δεν είναι δικά του. Από την Ινδία όταν ξεκουμπίστηκε, έφτιαξε το Πακιστάν και εμπέδωσε μίσος ανάμεσα σε ισλαμιστές και ινδουιστές. Και να μην ξεχνάμε την πατρίδα μας, όπου διαδέχθηκε ως κατακτητής τους Γερμανούς και μας οδήγησε σε εμφύλιο. Όταν έφυγε, μας ανέλαβαν οι σύμμαχοι πέραν του Ατλαντικού. Πάντως και η αυτοκρατορία κάπου ταπεινώθηκε. Όπως στην Αφρική, όπου στον πίνακα που συνοδεύει το σχόλιο, οι Ζουλού ταπεινώνουν τη Βρετανική αυτοκρατορία, στην μάχη στον ποταμό Intombe, ενώ και Αφγανιστάν έπαθε πανωλεθρία. Μυαλό δεν έβαλε και λίγο έλειψε να διαλύσει και τη ΕΕ. Αν και αυτή, μπορεί να τα καταφέρει και από μόνη της.

Χρυσοπράσινα φύλλα πεσμένα παντού

Είναι η εποχή που τα πλατάνια ρίχνουν τα φύλλα τους. Και στην Κομοτηνή έχουμε και πολλά πλατάνια. Άρα έχουν και πολλά φύλλα πεσμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια. Καλά κάνει ο Δήμος και δεν τα μαζεύει, είναι ωραία η εικόνα της πόλης με τα πεσμένα χρυσοπράσινα φύλλα. Άσε που αν σαπίσουν, θα γίνουν και καλό λίπασμα. Εντωμεταξύ, επί δημαρχίας Βαβατσικλή είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας των πλατανιών. Μήπως ήρθε η ώρα για ακόμη μια; Προσοχή, όχι να τα κόψουμε για να μην γεμίζουμε φύλλα, αυτό κάναμε με τα λιγγούστρο, να καλλωπίσουμε την βάση τους για να ομορφύνουν και τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι που φιλοξενούν πλατάνια. Όπως η οδός Πρωταγόρα, πίσω από την πρώην Νομική, ίσως ο πιο όμορφος δρόμος στην Κομοτηνή, με την δενδροστοιχία των πλατανιών να εντυπωσιάζει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό