Η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιο Παπαδόπουλο

Η Γενική Πρόξενος των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη Elizabeth K. Lee στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ.Γεώργιο Παπαδόπουλο

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 12:30, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, δέχθηκε στο Γραφείο του, στο Διοικητήριο Δράμας, μέσα σε εγκάρδιο και ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, την Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη κα.Elizabeth K. Lee.

Η εθιμοτυπική συνάντηση αποσκοπούσε στην καλλιέργεια καλών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών και την ανάπτυξη συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ.Παπαδόπουλος, αφού καλωσόρισε την Πρόξενο, αναφέρθηκε ότι το έτος 2021 είναι σημαδιακό για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις Η.Π.Α., καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση της Ανεξαρτησίας, την ίδρυση ανεξάρτητου ελληνικού εθνικού κράτους και ταυτόχρονα, 200 χρόνια ελληνοαμερικανικής φιλίας και διμερών στρατηγικών σχέσεων. Όπως υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης, είναι ιστορική η σχέση των δύο χωρών και οι δεσμοί που μας συνδέουν έχουν βάση στη δημοκρατία, τη συνεργασία και τις κοινές αξίες.

Στη συνέχεια ακολούθησε μία ανταλλαγή απόψεων και μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τους τομείς που μπορεί να αναπτυχθεί η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών, όπως στον βιομηχανικό τομέα του μαρμάρου, στην παραγωγή και εξαγωγή τοπικού οίνου, τον κλάδο της ξυλείας, την πολιτιστική συνεργασία, τις τουριστικές και πολιτιστικές διαδρομές που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Ανατολικής Μακεδονίας για Αμερικανούς επισκέπτες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις προοπτικές του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, το ιδιαίτερης ιστορικής-συμβολικής αξίας Οχυρό Λίσσε Κ.Νευροκοπίου, λόγω της γνωστής αμυντικής συμβολής του κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς επίσης και για τις μοναδικές διαδρομές που προσφέρουν τα σπάνια παρθένα δάση του Νομού Δράμας.

Στη συνέχεια, η κα.Lee έδειξε ενδιαφέρον για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας στη Δράμα.

Τέλος, συμφωνήθηκε η συνέχιση των επαφών και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπαδόπουλος προσέφερε στην Αμερικανίδα Πρόξενο φιάλες κρασί δραμινής ετικέτας, τοπικό γλύκισμα και αναμνηστικό δώρο-ενθύμιο, που αφορά την ιστορία και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής της Δράμας. Η Πρόξενος ανταπόδωσε, προσφέροντες στον Αντιπεριφερειάρχη δώρα-ενθύμια αμερικανικής ετικέτας και προέλευσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό