Η Κομοτηνή τίμησε την Επανάσταση του 1821

Η Κομοτηνή τίμησε την Επανάσταση του 1821

Τιμήθηκε με όλη τη λαμπρότητα, αλλά και με παρέλαση σχεδόν μετά από δύο χρόνια, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 και στην πόλη της Κομοτηνής, το πρωί της Παρασκευή (25/3).

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου υπό το Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την δοξολογία, εκφωνήθηκε στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, πάντα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19., από τους Βουλευτές Ροδόπης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, το Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών και ιδρυμάτων, εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης, παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντίστασης,  καθώς και από εκπροσώπους των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια.

Στη συνέχεια ακολούθησε ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός Ύμνος.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε παρέλαση των πολιτιστικών συλλόγων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας με ολιγάριθμα τμήματα, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της σχολής Δοκιίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής και του τμήματος Εθνοφυλακής, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου που «έδωσε» το ποιο ζεστό του χειροκρότημα!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό