Η Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής συμμετέχει  στη 2η Πανελλήνια Διαλεσχική Συνάντηση Λεσχών Ανάγνωσης

Η Λέσχη Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής συμμετέχει στη 2η Πανελλήνια Διαλεσχική Συνάντηση Λεσχών Ανάγνωσης

Αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκέμβρη διοργανώνεται στην Αθήνα μια διευρυμένη συζήτηση/λέσχη ανάγνωσης, η 2η Πανελλήνια Διαλεσχική Συνάντηση,  με την ενεργό συμμετοχή Λεσχών Ανάγνωσης από όλη τη χώρα, η οποία διοργανώνεται από τις  Λέσχες Ανάγνωσης Degas & Βιβλιοταξιδευτές, Booktalks, Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής και Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Β. Καραμπάση στν ertnews.gr, η  εκδήλωση λαμβάνει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” (Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως, Μοσχάτο) με θέμα “Ρεαλισμός και Μαγικός Ρεαλισμός” και τιμώμενες δύο από τις πιο εμβληματικές συγγραφείς της σύγχρονης λογοτεχνίας μας,την Ιωάννα Καρυστιάνη και τη Ζυράννα Ζατέλη.
Το αφιέρωμα στην Ιωάννα Καρυστιάνη θα γίνει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 6-9 μμ και στη Ζυράννα Ζατέλη την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Οι συγγραφείς με σημείο αναφοράς τα βιβλία τους Σουέλ και Ψιλά Γράμματα (Ι.Κ) & Περσινή Αρραβωνιαστικιά και Ορατή σαν Αόρατη (Ζ.Ζ) θα συνομιλήσουν με τα μέλη των λεσχών και συντελεστές του βιβλίου,που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Η Ρένα Σαμαρά, υπεύθυνη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής μιλώντας στην ΕΤ3 σημείωσε πως  η συνάντηση οργανώνεται και πάλι φέτος από τις πέντε λέσχες ιδρυτές της πρωτοβουλίας. Πέρυσι  η συνάντηση είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη με μόνον πέντε συμμετοχές, ενώ φέτος συμμετέχουν 20  λέσχες από όλη την Ελλάδα.  Όσο για  τη Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Κομοτηνής, η κα Σαμαρά ανέφερε ότι λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια με 60 μέλη, κυρίως γυναίκες.

Πηγή: ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό