Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης υπαλλήλων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης υπαλλήλων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 61 του Ν. 4872/2021 όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων κατ’ εφαρμογή του άρθρου 206 του Ν. 4820/2021 δικαιούνται να λαμβάνουν τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κατά τα οριζόμενα στην παρ. 3 δηλαδή τμήμα ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο προσέφεραν υπηρεσία και τους καταβλήθηκαν αποδοχές.

Ως εκ τούτω δεν κατανοούμε την ερμηνεία του νόμου που κάνουν οι φορείς των υπαλλήλων σε αναστολή ότι για να λάβουν το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα πρέπει να αρθεί η αναστολή καθηκόντων με δεδομένο ότι είναι ενεργή η εργασιακή σχέση με τους φορείς που υπηρετούν.

Πως είναι δυνατόν να μην καταβάλλεται χρηματικό ποσό που δικαιούνται από την εργασία που παρείχαν και θα πρέπει πρώτα να ανακληθούν οι αναστολές καθηκόντων.

Ζητάμε την έγγραφη παρέμβασή σας να λυθεί αυτή η κατάφορη αδικία στο προσωπικό που έως 31/8/2021 και επί ενάμιση χρόνο ήταν στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου και τώρα άνευ λόγου και αιτίας τους στραγγαλίζουν οικονομικά αντί να αρθούν οι αναστολές εργασίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                            ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό