Η πορεία της Πανδημίας στην Θράκη

Η πορεία της Πανδημίας στην Θράκη

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε μία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και στους τρεις Νομούς της Θράκης.  Το άνοιγμα των σχολείων συνέβαλλε να υπάρξει μία μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ιδιαίτερα στα παιδιά και στους εφήβους, με αποτέλεσμα να κολλήσουν και μεγάλοι. Υπάρχει όμως και ο μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων στην Θράκη που μεταδίδει τον κορονοϊό ακόμα και στους εμβολιασμένους.

Η πολιτεία και ο ΕΟΔΥ δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν τα κρούσματα. Βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και άτομα τα όποια είναι φορείς του κορονοϊού να  μην τηρούν  την καραντίνα με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρούσματα.  Στις λαϊκές αγορές  η αστυνομία απούσα. Δεν γίνεται έλεγχος των μέτρων που ισχύουν για να μην υπάρξει μία περαιτέρω μεταδώσει του κορονοϊού.

Το κλείσιμο σχολείων και συγχώνευση τμημάτων αυξάνει περαιτέρω τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού. Το Υπουργείο Παιδείας καλά θα κάνει να επανεξετάσει το μέτρο αυτό και να μειώσει τον αριθμό μαθητών στις τάξεις.

Μέτρα τα οποία προτείνουμε εμείς ως Πράσινη Αριστερά για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού είναι

  • Μείωση του αριθμού μαθητών στα τμήματα
  • Έλεγχος από τον κρατικό μηχανισμό για την τήρηση της καραντίνας
  • Ενημέρωση του πληθυσμού των οικισμών όπου υπάρχουν κρούσματα
  • Εάν υπάρχει αύξηση του κορονοϊού σε οικισμούς της τάξεως 50%+1 να εφαρμόζεται τοπικό lock down
  • Η αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους στις λαϊκές αγορές για την τήρηση των μέτρων, τόσο από τους πωλητές όσο και από τους πελάτες
  • ΄Ελεγχος στους χώρους εστίασης, καφετεριών κ.ο.κ. για το εάν γίνεται έλεγχος από τους ιδιοκτήτες των εγγράφων εμβολιασμού ή νόσησης
  • Εκστρατεία ενημέρωσης στους ανεμβολίαστους για να πειστούν για την αναγκαιότητα εμβολιασμού.

Στόχος των μέτρων που θα πρέπει να λάβει η πολιτεία για την μείωση των κρουσμάτων θα πρέπει να είναι η προφύλαξη των πολιτών και όχι οι αριθμοί της οικονομίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό