Η πρώτη στον κόσμο προσομοίωση υπερυπολογιστή, μιλά για την εξαφάνιση των ανθρώπων από τη γη!

Η πρώτη στον κόσμο προσομοίωση υπερυπολογιστή, μιλά για την εξαφάνιση των ανθρώπων από τη γη!

Ενώ η αιχμή της επιστημονικής έρευνας συχνά φέρνει μαζί της ευπρόσδεκτες καινοτομίες και εφευρέσεις, από πρωτοποριακές νέες ιατρικές θεραπείες μέχρι τεράστια βήματα προόδου στην πληροφορική, μπορεί επίσης να είναι ένα ελαφρώς απαισιόδοξο μέρος.

Αν κοιτάξετε αρκετά μακριά στο μέλλον για να προσπαθήσετε να υπολογίσετε τι θα συμβεί στον πλανήτη μας, μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που δείτε. Αυτό μπορεί να είναι τόσο μακρινό όσο η τελική απορρόφηση ολόκληρου του πλανήτη μας από τον Ήλιο μας, αλλά υπάρχουν επίσης και κάποιες λιγότερο δύσκολες περίοδοι που θα έρθουν στα εκατομμύρια χρόνια πριν από αυτό το καταστροφικό γεγονός.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, μάλιστα, δημοσίευσαν μια εργασία στα τέλη του περασμένου έτους, υποστηρίζοντας ότι έχουν βρει πώς θα τελειώσει στην πραγματικότητα η περισσότερη ζωή στη Γη.

Η πρόβλεψή τους χρησιμοποίησε έναν υπερυπολογιστή για να επεξεργαστεί όλα τα είδη γεωλογικών και ατμοσφαιρικών δεδομένων και τα αποτελέσματα που έβγαλε εξαρτώνται από τις τεκτονικές πλάκες του πλανήτη μας. Κινούνται αργά αλλά σταθερά και -σύμφωνα με την έρευνα- τελικά θα ενωθούν όλες μαζί για να σχηματίσουν μια τεράστια υπερήπειρο.

Η υπερήπειρος Pangea Ultima

Αυτή η τεράστια υπερήπειρο ονομάζεται Pangea Ultima, από την Πανγαία, που ήταν η υπερήπειρος που υπήρξε κατά την ύστερη Παλαιοζωική και πρώιμη Μεσοζωική εποχή, και η οποία χωρίστηκε στις σημερινές ηπείρους μας πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια.

«Η νεοδημιουργηθείσα υπερήπειρος θα δημιουργούσε ουσιαστικά ένα τριπλό χτύπημα, που θα περιελάμβανε το φαινόμενο της ηπειρωτικότητας, τον θερμότερο ήλιο και περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα, της αύξησης της θερμότητας για μεγάλο μέρος του πλανήτη» εξήγησε ο ο Δρ Alexander Farnsworth από την ερευνητική ομάδα, μιλώντας για τα αποτελέσματα.

Αυτό θα δημιουργούσε μια τεράστια, απίστευτα άνυδρη κλιματική περιοχή, με τυπικές θερμοκρασίες που θα κυμαίνονταν μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Αυτή η υγρασία θα σήμαινε ότι η ικανότητά μας να ιδρώνουμε -για να μειώσουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας- θα περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό, κάτι που η ομάδα πιστεύει ότι θα επηρέαζε και τα περισσότερα θηλαστικά.

Περίπου 8-16% της συνολικής χερσαίας μάζας της Pangea Ultima θα ήταν κατοικήσιμο, αναφέρει η μελέτη, αλλά ακόμη και αυτό θα ήταν ένα σκληρό περιβάλλον για να ζήσει κανείς.

Η συνάντηση των τεκτονικών πλακών θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει μια τεράστια και παρατεταμένη έξαρση της ηφαιστειακής δραστηριότητας και τον σχηματισμό νέων, τεράστιων ηφαιστείων.

Πότε θα σχηματιστεί η Pangea Ultima

Αν όλα αυτά ακούγονται σαν μια χιονοστιβάδα κακών ειδήσεων, στην πραγματικότητα υπάρχουν και μερικά καλά νέα.

Η έρευνα λέει ότι όλα αυτά θα συμβούν σε περίπου 250 εκατομμύρια χρόνια, που είναι τόσο μακριά στο μέλλον που είναι σχεδόν δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ότι η ανθρωπότητα έχει πολύ χρόνο για να βρει έναν τρόπο για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα δυσοίωνα γεγονότα.

Αυτό μπορεί να σημαίνει διαστημικές αποικίες και βάσεις στον Άρη. Με τόσα πολλά χρόνια ανάμεσα στο σήμερα και στην εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι θα συμβεί πραγματικά.

Πηγή: FOXreport.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό