Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στην Ουκρανία

Η Ρωσία εκκενώνει την πρεσβεία της στην Ουκρανία

Η Ρωσία αποφάσισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από την πρεσβεία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Ρωσία, οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν αντέδρασε.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να φροντίζουμε τους Ρώσους διπλωμάτες και υπαλλήλους της πρεσβείας και των γενικών προξενείων. Για να προστατεύσει τη ζωή και την ασφάλειά τους, η ρωσική ηγεσία αποφάσισε να εκκενώσει το προσωπικό των ρωσικών ξένων αποστολών στην Ουκρανία. Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί στο πολύ εγγύς μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου μετά την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για χρήση ρωσικού στρατού στο εξωτερικό αναφορικά με τη χρήση στρατού στο Ντονμπάς, δήλωσε ότι θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Ανέφερε επίσης ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν υπάρχουν πια, καθώς αναγνωρίσαμε την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) και του Λουγκάνσκ (LPR).

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε ότι η αναγνώριση των Δημοκρατιών του Λουγκάνκ και του Ντονέτσκ σημαίνει και την αναγνώριση Συντάγματος και συνόρων. «Το καλύτερο που έχει να κάνει το Κίεβο είναι να αρνηθεί την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να παραμείνει ουδέτερο. Ο εξοπλισμός της Ουκρανίας με πυρηνικά όπλα αποτελεί στρατηγική απειλή για τη Ρωσία», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό