
Ιδανικό γλυκό για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου: σοκολατένιο ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη!
Η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου ξεκινά – Δοκίμασε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο νηστίσιμο γλυκό χωρίς ζάχαρη!
Από σήμερα, 1η Αυγούστου, μπαίνουμε σε μια ιδιαίτερη και πνευματικά φορτισμένη περίοδο: τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, που συχνά αποκαλείται και «Πάσχα του καλοκαιριού». Είναι μια καλή ευκαιρία για ανανέωση, αποτοξίνωση από την καθημερινότητα και στροφή σε πιο λιτές και υγιεινές τροφές. Η ελληνική νηστίσιμη κουζίνα προσφέρει πλούσια γεύση μέσα από όσπρια, λαδερά πιάτα και άφθονα φρούτα και λαχανικά.
Αυτό που συνήθως λείπει από το νηστίσιμο τραπέζι είναι το επιδόρπιο. Αν νομίζεις ότι πρέπει να στερηθείς το γλυκό, η διατροφολόγος Δέσποινα Τερζίδου (@terzidoudespoina_dietitian) σου έχει τη λύση: ένα υπέροχο σοκολατένιο ρυζόγαλο, χωρίς ζάχαρη, απόλυτα νηστίσιμο και πεντανόστιμο! Ικανοποιεί την ανάγκη σου για κάτι γλυκό και σοκολατένιο, χωρίς να νιώθεις τύψεις και χωρίς να κάνεις «παρασπονδίες» από τη νηστεία. Έτσι, συνεχίζεις με ισορροπία και γευστική απόλαυση!
Νηστίσιμο σοκολατένιο ρυζόγαλο (χωρίς ζάχαρη)
Υλικά:
-
180 γρ. ρύζι για ρυζόγαλο
-
800 ml φυτικό σοκολατούχο ρόφημα χωρίς ζάχαρη
-
30 γρ. κορν φλάουρ
-
60 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
Οδηγίες παρασκευής:
-
Βράσε το ρύζι σε νερό για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
-
Πρόσθεσε το φυτικό σοκολατούχο ρόφημα και άφησέ το να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά.
-
Σε μπολ, διάλυσε το κορν φλάουρ με λίγο από το φυτικό ρόφημα και πρόσθεσέ το στην κατσαρόλα. Ανακάτεψε καλά.
-
Ρίξε μέσα την κουβερτούρα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
-
Μοίρασε το ρυζόγαλο σε μπολ και άφησέ το να κρυώσει. Σερβίρεται είτε χλιαρό είτε κρύο !
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Με αναφορές από:shape,gr/Επιμέλεια:ΜΚΜ