Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ) : «Η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο νέο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων»

Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ) : «Η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο νέο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων»

Κυρίες και Κύριοι, Εκπρόσωποι του Τύπου και των Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης,

Σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση που συμπίπτει με μια ιστορική ημερομηνία για τον χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως είναι η 2 Ιουνίου 1985, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου κέρδισε μια δεύτερη τετραετία στην διακυβέρνηση της χώρας, με τον εκλογικό θρίαμβο του 46% των ψήφων.

Η σημερινή είναι μια συνάντηση που καθυστέρησε αρκετούς μήνες εξαιτίας των περιορισμών της πανδημίας, που τόσο πολύ κόστισε σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα σε απώλειες χιλιάδων ανθρώπινων ζωών.

Μια υγειονομική κρίσηπου προκάλεσε τεράστια ανασφάλεια στην παγκόσμια κοινότητα, θέτοντας νέες προκλήσεις για την λειτουργία των θεσμών και την διασφάλιση των ατομικών μας ελευθεριών αλλά και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την μεγάλη αξία του Κράτους Πρόνοιας και του δημόσιου χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.

Στην Ροδόπη, όλους αυτούς τους μήνες, δώσαμε την μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, όλων των ομάδων του πληθυσμού για την ανάγκη του εμβολιασμού τους και της τήρησης των μέτρων που διασφαλίζουν την ατομική υγιεινή και την δημόσια υγεία.

Και δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκάστηκα ως βουλευτής να υποκαταστήσω κρατικές λειτουργίες, καθώς ήταν εμφανής η φοβικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε για μια ακόμη φορά ο πληθυσμός της Μειονότητας, τα στερεότυπα που διακινήθηκαν στην κοινωνία, ο αγώνας που χρειάστηκε να δοθεί για να ανοίξει έστω και ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Φιλλύρα, αλλά και οι υπερβολές που υπήρξαν σχετικά με τις τέλεση των θρησκευτικών εθίμων, το 2021.

Γνώμονας της πολιτικής μου παρουσίας στην Ροδόπη όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε πάντοτε ο συνδυασμός της μάχης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, της άσκησης δυναμικής και ουσιαστικής αντιπολίτευσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά και η αποτελεσματικότητα ως προς την υλοποίηση των στόχων.

Διεκδικητικός, Χρήσιμος και Αποτελεσματικός είναι το τρίπτυχο που διέπει τις παρεμβάσεις μου και χαρακτηρίζει τις πολιτικές μου αρχές.

Δίπλα στον Πολίτη, στον καθημερινό άνθρωπο του νομού μας, χωρίς θρησκευτικούς , φυλετικούς ή ιδεολογικούς διαχωρισμούς.

Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσω και στο μέλλον, ανεξάρτητα αν κάτι τέτοιο δυσαρεστεί όσους είχαν μάθει στην Ροδόπη η πολιτική να ασκείται στην βάση διαχωρισμών και στερεοτύπων.

Θα ήθελα σήμερα να σας ανακοινώσω ότι θα είμαι παρόν και στην νέα εκλογική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής, εκτιμώντας ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα αναδείξει το Κίνημα μας και το νέο μας αρχηγό, τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Είμαι περήφανος για το έργο που κάναμε στην Ροδόπη από το 2017, οπότε εντάχθηκα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και στη συνέχεια στο Κίνημα Αλλαγής, όπως και για την αμέριστη συμβολή σε αυτό το έργο της αείμνηστης προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.

Δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια μεγάλους και σημαντικούς αγώνες κατορθώνοντας να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρώτο πανελλαδικά με 22% στο νομό μας  και σε ό,τι με αφορά να διατηρώ την πρωτιά σε σταυρούς μεταξύ και των 21 άλλων συναδέλφων μου στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα.

Πρέπει να πω σε αυτό το σημείο σε όσους προσπαθούν να προσδώσουν μεταφυσικές ή άλλες φορές και συνωμοτικές διαστάσεις στην πολιτική δυναμική του Ιλχάν Αχμέτ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που πήρεμέρος από το 2004 και μετά, ότιμυστικά αυτού του είδους στην πολιτική δεν υπάρχουν.

Το μόνο ζητούμενο είναι να είσαι κοντά στον Λαό και να μην τον εγκαταλείπεις στα δύσκολα για την διασφάλιση προσωπικού οφέλους!

Ε, λοιπόν, από την πλευρά μου, δεν εγκατέλειψα ποτέ τους συμπολίτες μου και βρέθηκα δίπλα τους σε όλες τις καταστάσεις και τις συνθήκες, στα καλά και τα άσχημα, δίνοντας πάντοτε την μάχη της Ροδόπης και των συμφερόντων της.

Για εκείνους που πιστεύουν ότι θα κουραστώ να δίνω τις μάχες μου, ας ψάξουν αλλού για κουρασμένους.

Για όσους εκτιμούν ότι θα συμβιβαστώ, ας ψάξουν αλλού για συμβιβασμένους.

Για τους φίλους που θεωρούν ότι θα κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου, ας περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων για να κάνουν τα ψώνια τους.

Βρισκόμαστε, πολιτικά , οικονομικά, γεωπολιτικά, ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή μετά την περίοδο των μνημονίων.

Η Θράκη κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο νέο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων.

Από την πλευρά μας φιλοδοξούμε να είναι η Θράκη γέφυρα Ειρήνης και Φιλίας ανάμεσα στους γειτονικούς Λαούς.

Νησίδα σταθερότητας σε έναν κόσμο ταραγμένο και ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Διαχρονικά άλλωστε αυτή ήταν και η προσδοκία και ο στόχος της Μειονότητας μας. Να αποτελούμε γέφυρα Ειρήνης και όχι εστία εντάσεων και αναταραχών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία με την αντίθετη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας ρωσική εισβολή, επικαιροποιεί με δραματικό τρόπο την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Η Θράκη παράλληλα, κατέχει την θλιβερή πρωτιά στο χαμηλότερο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας. Πρωτιά στην φτώχεια, την ανεργία, τους αναπτυξιακούς δείκτες.

Είναι μια θέση που δεν μας αξίζει. Και γεννά απορίες πώς μια γεωγραφική περιοχή με τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Θράκης, με τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές, την σύνθεση του πληθυσμού της, την γειτνίαση της με την Ευρώπη και την Ανατολή, έχει μείνει τόσο πίσω στους δείκτες ευημερίας.

Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το σύνολο του πολιτικού κόσμου να αντιστρέψουμε αυτή την απογοητευτική εικόνα.

Δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει, δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχτούμε μοιρολατρικά και να παραιτηθούμε από την διεκδίκηση για την έξοδο από το σημερινή κατάσταση.

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. από το 2015 και μετά είναι εξίσου συνυπεύθυνες για αυτό που συμβαίνει.

 

 

“Αυτά που πετύχαμε να γίνουν πράξη από το 2019” 

 

  • Ειδική Στρεμματική Ενίσχυση για Ορεινές Μειονεκτικές Περιοχές

Συμπεριλαμβάνεται πλέον στο πόρισμα της Διακομματικής για την Θράκη, σελίδα 103 ως εξής:

Γ. Οικονομική στήριξη των παραγωγών

  • «Απευθείας χρηματική ενίσχυση (επιδότηση) από την Ε.Ε. για ορεινές καιμειονεκτικές περιοχές, οι οποίες καλλιεργούν ως επί το πλείστον καπνόποικιλίας Μπασμά, ώστε να καλύπτεται η απώλεια εισοδήματος από τις χαμηλές αποδόσεις του παραγόμενου προϊόντος στο χωράφι. Συσχέτιση της απευθείας ενίσχυσης με το συνολικό εισόδημα του παραγωγού και ορισμός ωςδικαιούχων των παραγωγών που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω ενός αποδεκτούελάχιστου εισοδήματος.
  • Απευθείας χρηματική ενίσχυση στους μικρούς παραγωγούς μέχρι 10

στρεμμάτων, ώστε να ανταποκρίνεται το εισόδημά τους σε ένα επαρκές

επίπεδο διαβίωσης.Υπάρχει σχετική μελέτη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

  • Πρωτοβουλία για αποζημίωση καπνοπαραγωγών από απώλειες εισοδήματος έτους 2018. Διασφαλίζονται 4,2 εκατομμύρια ευρώ για τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης. 

Έγιναν 3 επίκαιρες ερωτήσεις, συστάθηκε ειδική επιστημονική επιτροπή, πέρασε μέσα από τρεις υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Δ. και δύο του ΣΥΡΙΖΑ. Δόθηκε με την μορφή κοροενίσχυσης με 90 ευρώ κατά στρέμμα μετά από ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργείων και με ειδική παρέμβαση της Προέδρου της Διακομματικής για την Θράκη.

 

 

  • Μεταβολή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις παραγωγών σε προανθικό στάδιο 

9 Μαΐου συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση για τις αποζημιώσεις από παγετό σε προανθικό στάδιο στη Ροδόπη για το κεράσι, 20 Μαΐου εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ με την ΚΥΑ για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και την καταβολή των αποζημιώσεων.

 

  • Μη κατάργηση της έδρας του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής 

Στις 9 Μαΐου ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε σε επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την οριστική απόφαση της κυβέρνησης περί μη κατάργησης ή συγχώνευσης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής.

«Εφετειακή έδρα Διοικητικού Δικαστηρίου δεν μπορεί να κλείσει στην Ελλάδα»

 

  • Απάντηση Τσακλόγλου για 12%:«Η κυβέρνηση παραδέχθηκε το πρόβλημα μίλησε για επανασχεδιασμό και εντέλει εξέδωσε ΚΥΑ μέσα σε ενάμιση μήνα»

Στις 13 Απριλίου ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτη Τσακλόγλου, απαντά στην ερώτηση για τα προβλήματα στην εφαρμογή του 12%. Είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες ερωτήσεις από το 2016 για το ίδιο θέμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχεια της Ν.Δ.

Ακολούθησεστις 17 Απριλίου επιστολή προς τον Ιλχάν Αχμέτ από τον κ. Χρήστο Γιορδαμλή με το εξής περιεχόμενο:

«Ευχαριστούμε για τις ενέργειες σας.

Είναι σημαντικό να υπάρξει πίεση ώστε να εκδοθούν άμεσα και οι Υπουργικές αποφάσεις που ακολουθούν τον Νόμο όπως και οι σχετικές εγκύκλιοι εφαρμογής ώστε επιτέλους να τακτοποιηθεί το θέμα.

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση».

Χρήστος Γιορδαμλής

Εντέλει, υπογράφηκε και δημοσιεύθηκε χθες 1η Ιουνίου η ΚΥΑ για το 12% επιδότησης εργασίας στις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας –Θράκης.

 

  • Αποκατάσταση αδικίας για συμπερίληψη πτυχιούχων της ΕΠΑΘ με εξομοίωση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για διορισμό στον κλάδο ΠΕ 70

Μετά από ερώτηση που κατατέθηκε προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων στις 21 Ιουλίου 2020, δόθηκε τελικά λύση και πλέον αποκαταστάθηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα μουσουλμάνων δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ, που είχαν κάνει εξομοίωση στα πτυχία τους και μέχρι τότε δεν είχαν το δικαίωμα να μετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στον κλάδο ΠΕ 70.

 

  • Δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Φιλλύρα 

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις24 Μαΐου 2021 ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε την λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στην Φιλλύρα, όταν έως εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε κανένα για να καλύψει τον Δήμο Αρριανών.

 

  • Δικαίωση των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων τεσσάρων χρόνων ενώπιον δύο διαφορετικών κυβερνήσεων η απόφαση για την στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αρριανών 

Στις 17 Ιουλίου 2020 συναντώνται στην Αθήνα με πρωτοβουλία του Ιλχάν Αχμέτ ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος και ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν. Ο υφυπουργός γνωστοποιεί την απόφαση του Υπουργείου του για την στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας του συγκεκριμένου δήμου με έναν μόνιμο αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό κατηγορίας Π.Ε. και έναν μόνιμο Πολιτικό Μηχανικό, επίσης Π.Ε..

 

  • «Αναπτυξιακός Νόμος χωρίς την Θράκη πρωταγωνίστρια και ατμομηχανή της ανάπτυξης δεν νοείται» 

Την 1η Φεβρουαρίου 2022 ο Ιλχάν Αχμέτ πιάνει στον ύπνο την κυβέρνηση όταν κατά την συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, καταγγέλλει από το βήμα της Βουλής ότι δεν υπάρχει μέσα σε αυτόν ειδική μέριμνα για τους νομούς της Θράκης. Ακολουθεί έκτακτη σύσκεψη με πρωτοβουλία του κ. Παπαθανάση, αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, της Ντόρας Μπακογιάννη και βουλευτών της Ν.Δ. όπου αποφασίζονται ειδικά κίνητρα για την Θράκη, πλην όμως για πρώτη φορά διαχωρίζονται οι νομοί σε δύο κατηγορίες κινήτρων με απαράδεκτο τρόπο.

 

  • Κατασκευή νέας συνοριακής γέφυρας στους Κήπους του Έβρου

Στις 29 Οκτωβρίου 2019 ανακινείται το ζήτημα της κατασκευής νέας γέφυρας στους Κήπους του Έβρου με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα. Α. Καραμανλή. Στις 5 Οκτωβρίου 2021 ανακοινώνεται η απόφαση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για το έργο με χρονικό ορίζοντα δεκατριών μηνών. Στις 26 Μαΐου 2022 ανακοινώνεται ότι εντός 12 μηνών θα κατατεθεί η μελέτη του έργου και συνεργασία με την Τουρκία ο τύπος της γέφυρας θα είναι καλωδιωτός.

 

  • «Ηχηρό μήνυμα του κόσμου της αγοράς για να κερδηθεί το στοίχημα της ομαλής επανεκκίνησης» 

Στις 21 Απριλίου 2021 και εν μέσω γενικευμένου lockdownπραγματοποιείται στην Κομοτηνή, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης πραγματοποιείται κοινή σύσκεψη όλων των φορέων της αγοράς στο ΕΒΕ Ροδόπης με στόχο την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας. Τα αιτήματα μεταφέρονται άμεσα υπό την μορφή παραστάσεων σε υπουργεία, αναφορών , ερωτήσεων και λαμβάνονται δεκάδες απαντήσεις, άλλοτε ικανοποιητικές και άλλοτε όχι, πάνω σε αυτά.

 

  • Η κυβέρνηση δίνει χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο 

Στην απάντηση της ΥΠΠΟ, Λίνας Μενδώνη,  στην ερώτηση του Ιλχάν Αχμέτ τονίζεται για πρώτη φορά μετά την καταστροφή από πυρκαγιά της οροφής του ιστορικού μνημείου, ότι το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του Τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο φθάνει έως τα τέλη του έτους 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό της ΑΜ-Θ 2014-20 ανέρχεται στα 3.428.876 €

Ότι εκπονείται ερευνητικό πρόγραμμα του Ε.Μ.Π. για την τεκμηρίωση του φορέα και της μορφής της τετράρριχτης δρύινης στέγης του τεμένους.

Ότι θα λειτουργήσει ιστοσελίδα με πληροφοριακό υλικό για την αποκατάσταση του μνημείου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου.

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ : Η ομιλία για το πόρισμα της Διακομματικής

Ιλχάν Αχμέτ στην παρουσίαση του πορίσματος της Διακομματικής για την Θράκη

«Η πίστη στις αρχές της ισότητας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του πολιτικού φιλελευθερισμού δεν υπαγορεύονται με αποφάσεις επιτροπών»

  • «Μιλάμε για τη Θράκη που αδίκησαν και την άφησαν στη γεωγραφική απομόνωση με μπόλικη εθνική καχυποψία για πολλές δεκαετίες»
  • «Οι πολίτες της μειονότητας στη Θράκη είμαστε οι πρώτοι που υφιστάμεθα τις συνέπειες από την περίοδο των παγετώνων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι τελευταίοι που αισθανόμαστε τη θέρμη από τη βελτίωσή τους»
  • «Θα ήθελα να θυμίσω στην προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι με αποφάσεις της και προεδρικά διατάγματα επενέβη άσχημα στη λειτουργία των μουφτειών σε υπέρογκο βαθμό, κάτι που πρέπει να ανακληθεί»
  • «Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. αφαίρεσε το δικαίωμα της ποσόστωσης από τους μουσουλμάνους μαθητές για τις πυροσβεστικές σχολές, θέμα για το οποίο έχουμε καταθέσει ερώτηση»
  • «H εκπαίδευση της μειονότητας πρέπει να είναι ισότιμη με τη δημόσια στα μειονοτικά σχολεία ως δικαίωμα επιλογής του μειονοτικού πολίτη»
  • «Με χαρά υποδέχομαι το γεγονός ότι η διακομματική επιτροπή ενσωμάτωσε στο πόρισμα την πρότασή μου για ειδική ενίσχυση αγροτών σε ορεινές περιοχές»
  • «Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει παρόν προκειμένου με καλή πίστη να παρακολουθήσουμε την υλοποίηση των μέτρων για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στη Θράκη».

Με ιδιαίτερες αναφορές σε αναπτυξιακά και θεσμικά ζητήματα που αφορούν την Θράκη, ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, μίλησε σήμερα από το βήμα της Ολομέλειας στην ειδική συνεδρίαση που διοργανώθηκε για την παρουσίαση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Αχμέτ αρχικά ευχαρίστησε τόσο την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη όσο και τους συναδέλφους του από το Κίνημα Αλλαγής, Γιώργο Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδο, που ως τακτικά μέλη της επιτροπής τού έδωσαν την δυνατότητα να μετάσχει στις συνεδριάσεις και να αναπτύξει τις απόψεις του με τη ιδιότητα του βουλευτή που εκλέγεται στην Θράκη για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Στην συνέχεια μιλώντας για την Θράκη απευθύνθηκε σε προσωπικό τόνο προς τους συναδέλφους του βουλευτές, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «σε αυτήν την περιοχή χρόνια τώρα δίνουμε τη μάχη της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Άνθρωποι με διαφορετικές καταγωγές, θρησκευτικές αναφορές και ξεχωριστές πολιτισμικές ταυτότητες καλούμαστε να υπερβούμε τις διαφορές μας και να ζήσουμε ειρηνικά αποτελώντας ένα πρότυπο συμβίωσης σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο βουλευτής Ροδόπης απαρίθμησε μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμπέδωση των πολιτικών ισονομίας και ισοπολιτείας στην Θράκη. Ειδική αναφορά έκανε στην πτώση της μπάρας του ορεινού όγκου από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Γεράσιμο Αρσένη το 1996, στην ποσόστωση για την είσοδο των παιδιών της μειονότητας στα ελληνικά πανεπιστήμια από τον Γιώργο Παπανδρέου ως υπουργό Παιδείας το 1995 καθώς και στην κατάργηση του άρθρου 19 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας από τον Αλέκο Παπαδόπουλο στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη το 1999.

«Η πίστη, όμως, στις αρχές της ισότητας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του πολιτικού φιλελευθερισμού δεν υπαγορεύονται με αποφάσεις επιτροπών, όσο κι αν αυτές οι προθέσεις είναι καλοπροαίρετες», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ιλχάν Αχμέτ ενώ στην συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα η πρότασή για την ειδική στρεμματική ενίσχυση για τους μικρούς κλήρους αγροτών στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Θράκης.

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. για μέτρα που κατά την γνώμη του βλάπτουν την μειονότητα όπως τα προεδρικά διατάγματα για τις μουφτείες αλλά και η απόσυρση της ποσόστωσης μουσουλμάνων μαθητών για την είσοδό τους στο πυροσβεστικό σώμα από την σημερινή κυβέρνηση.

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της Ν.Δ. επεσήμανε πως δεν μπορεί να γίνεται λόγος για σιδηροδρομική Εγνατία όταν η Θράκη δεν διαθέτει καθόλου τρένο τα τελευταία τρία χρόνια!

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Αλλαγής με καλή πίστη θα παρακολουθήσει την υλοποίηση όλων των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την διακομματική, προκειμένου να έρθει αυτή η πολυπόθητη ανάπτυξη στη Θράκη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό