Ηλίας Ιωαννάκης: Σχέδια για επισκέψεις 150 παιδιών από την Μαριούπολη στις κατασκηνώσεις της Θράκης

Ηλίας Ιωαννάκης: Σχέδια για επισκέψεις 150 παιδιών από την Μαριούπολη στις κατασκηνώσεις της Θράκης

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο υπεύθυνος του Ελληνόγλωσσου προγράμματος, για τις χώρες Ουκρανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Ηλίας Ιωαννάκης, μετά την οδηγία που δόθηκε για την επιστροφή των Ελλήνων Εκπαιδευτικών, από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο κ. Ιωαννάκης ανέφερε πως σε καθημερινή βάση μιλάει με τους Έλληνες στην Μαριούπολη, οι οποίοι αγγίζουν τον αριθμό των 130.000 ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής η Μαριούπολη δεν δέχεται πυρά, ωστόσο οι άνθρωποι ανησυχούν, αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να επιθυμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Για το αν παραστεί ανάγκη να φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε δομές αυτό θα το δει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος. Εγώ αυτό που προγραμμάτιζα ήταν να φιλοξενηθούν παιδιά των Ελλήνων της Μαριούπολης σε κατασκηνώσεις της Θράκης. Περίπου 150 τον αριθμό, τα οποία θα γνώριζαν την Θράκη και θα ανέπνεεαν για κάμποσο χρονικό διάστημα αέρα Ελληνικό… στον πολιτισμό στην γαστρονομία, στις περιηγήσεις… Είχα το πράσινο φως από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ξάνθης, Μαρωνείας Κομοτηνής, ενώ εισέπραξα όχι από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως. Ήμουν σε συζητήσεις με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για να μου υποδείξει χώρους…Αυτά πριν τον πόλεμο…» τόνισε ο κ. Ιωαννάκης.

Επι πλέον πρόσθεσε πως στο σχεδιασμό του ήταν να λάβουν χώρα πολιτιστικά γεγονότα, τα οποία ίσως και να καθιερώνονταν. Συναυλίες, οι οποίες θα δίνονταν στη Θράκη, αλλά και σε άλλες πόλεις με έντονο το Ελληνικό στοιχείο, όπως εκεί στην Μαριούπολη. Τα μαθήματα μουσικής με τα οποία συνδύασε ο κ. Ιωαννάκης την εκεί του παρουσία ως υπεύθυνος της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης ο κ. Ιωαννάκης, είχε και έχει ως στόχο την εκμάθηση των Ελληνικών μαζί με την κουλτούρα και τα έθιμα της Χώρας μας.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα στην ΕΡΤ και στις συναυλίες που διευθύνει ως διευθυντής της ορχήστρας, “η μουσική είναι το καλύτερο μάθημα και διαβατήριο, να μάθεις για τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας χώρας. Με αυτό τον τρόπο την σέβεσαι και της δίνεις το χώρο να υπάρχει, χωρίς τους πολέμους. Τα παιδιά πρέπει μέσω της Μουσικής που ενώνει και δεν γνωρίζει σύνορα, να μάθουν να αλληλοσέβονται τους πολιτισμούς άλλων χωρών. Όπου υπάρχει αλληλοσεβασμός των χωρών, υπάρχει ένωση για δημιουργία και όχι…πόλεμοι…”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό