Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια 2022

Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια 2022

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου, η Ημερίδα Μαθητικού Πρωταθλήματος Μπότσια 2022 στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου, η οποία διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Ζήσε Αθλητικά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και με την υποστήριξη της AlphaBank.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οχτώ ομάδες από μαθητές του 19ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου, του 62ουδημοτικού σχολείου Αθηνών, του 9ουδημοτικού σχολείου Βύρωνα και του 12ουδημοτικού σχολείου Χαλανδρίου.

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του 9ουδημοτικού σχολείου Βύρωνα, το ασημένιο μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του 62ου δημοτικού σχολείου Αθηνών και το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του 19ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.

Την ημερίδα παρουσίασε ο Παραολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας αυτής που σκοπό είχε να γνωρίσουν τα παιδιά το άθλημα Μπότσια και τον παραολυμπιακό αθλητισμό εν γένει.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή,

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης,

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου,

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Περιστερίου, κ. Τάσος Θεοδωράκος,

Ο Πρόεδρος ΟΠΑΑΠ, κ. Αλέκος Πλέστης,

Η Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, κα Ντόρα Πάλλη,

Η Επικεφαλής Εταιρικής ΥπευθυνότηταςAlphaBank, κα Ρούλη Χριστοπούλου,

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και Παραολυμπιονίκης, κ. Θανάσης Τσιβίλης,

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ, κ. Δημήτρης Σηφάκης και

Ο Δ/ντής Φυσικής ΑγωγήςΥπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Δημήτριος Κερερές

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης και Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, οι Παραολυμπιονίκες Άννα Ντέντα και Θοδωρής Αλεξάς, οι Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου, Βιργινία Κραβαριώτη, Κώστας Φιλιππίδης, Δημήτρης Καφφάτος και Δημήτρης Μιτελούδης, καθώς και από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Έφορος Αθλημάτων IWAS, Παναγιώτης Καδδάς καιο Έφορος Εθνικών Ομάδων, Κώστας Σιάχος.

Κριτής των αγώνων ήταν η Ελένη Λιλόγλου, καταξιωμένη διεθνώς στον χώρο του αθλήματος.

Με το πέρας της ημερίδας, όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού και για του χρόνου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό