Κ. Αδάμου : «Άμεσα και αναγκαία μέτρα για αυτοαπασχολούμενες – ελεύθερες επαγγελματίες που γίνονται μητέρες»

Κ. Αδάμου : «Άμεσα και αναγκαία μέτρα για αυτοαπασχολούμενες – ελεύθερες επαγγελματίες που γίνονται μητέρες»

Η (ανεξάρτητη) Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου, κατέθεσε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή με θέμα «Άμεσα και αναγκαία μέτρα για αυτοαπασχολούμενες – ελεύθερες επαγγελματίες που γίνονται μητέρες» προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη και προέβη  στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατέθεσα, ως Βουλευτής, αλλά και ως νέα μητέρα και για χρόνια ελεύθερη επαγγελματίας- αυτοαπασχολούμενη επιστήμων, Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό και το αντίστοιχο Υπουργείο να ληφθούν μέτρα υπέρ των εργαζόμενων μητέρων και υπέρ αυτών που είναι αυτοαπασχολούμενες, καθώς είναι πασιφανής η άδικη μεταχείριση της πολιτείας προς αυτές.

Στέκομαι δίπλα στον αγώνα των νέων μητέρων για τα δικαιώματά τους, καθώς οι γυναίκες πρέπει να είμαστε ίσες ως προς τις ευκαιρίες για εργασία και καριέρα.

Στέκομαι δίπλα σε όλες τις μανούλες που προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του νέου τους ρόλου, παράλληλα με την εργασία τους -την οποία εάν διακόψουν, διακόπτουν και τη μελλοντική τους επιβίωση καθώς επίσης και τους κόπους μιας ζωής.

Πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν στη χώρα μας γυναίκες εργαζόμενες δύο και τριών ταχυτήτων, ανάλογα με το είδος της σύμβασης εργασίας τους.

Οφείλουμε να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων και να ενισχύσουμε τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.» 

Κωνσταντίνα Αδάμου

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης (Ανεξάρτητη)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό