Και η Λέσβος στην οικογένεια υδατοδρομίων και υποδομών της HellenicSeaplanes !

Και η Λέσβος στην οικογένεια υδατοδρομίων και υποδομών της HellenicSeaplanes !

Ολοκληρώθηκε η επιλογή αναδόχου για το υδατοδρόμιο και τα υδάτινα πεδία στο νησί, με την HellenicSeaplanes να αναλαμβάνει την αδειοδότηση και έγκρισή τους!

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αποφασιστικά βήματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να υποστηρίζουν πτήσεις με υδροπλάνα, καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα τρία νησιά είναι σε τροχιά λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα Ψαρά, η Χίος και οι Οινούσσες πλησιάσουν να λάβουν το πράσινο φως ώστε τα λιμάνια τους να αποκτήσουν άμεσα το πλεονέκτημα να φέρουν τα υδροπλάνα κοντάτους, ενώστο παζλ των προορισμών που θα εξυπηρετήσουν ταξίδια με υδροπλάνα στα νησιά Βορείου Αιγαίου και στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές, έρχεται να προστεθεί και η Λέσβος.

Ειδικότερα, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησε σε εξέταση προσφορών που αφορούν την ανάληψη της διαδικασίας για την έκδοση της άδειας ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Μυτιλήνης καθώς και της έγκρισης των δύο υδάτινων πεδίων στις περιοχές Πέτρα και Πλωμάρι.

Η HellenicSeaplanesήταν ανάμεσα στις εταιρείες που κατέθεσαν πρότασημε την προοπτική να αναλάβουν τα έργα στο νησί, με την κατάληξη της διαδικασίας να βρίσκει τα Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. να επικρατούν με την προσφορά τους, και ταυτόχρονα να υποδέχονται τις υποδομές της Λέσβου στο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων που χτίζει στην Ελλάδα.

Με τη «σφράγιση» της συμφωνίας, κλιμάκιο της HellenicSeaplanesθα μεταβεί στο νησί προκειμένου να προβεί σε αυτοψία χώρων ώστε να ελέγξει την καταλληλότητά τους για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι καθοριστικό ρόλο για να μην μείνει στα σχέδια το όραμα της έλευσης των υδροπλάνων στο νησί, αλλά αντιθέτως να περάσουν στη φάση  της υλοποίησης κατέχουν τόσο η Δημοτικήόσο και η Λιμενική αρχή της Λέσβου.

Τα θεμέλια μιας καλής συνεργασίας είχαν μπει ήδη από τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους είχε επισκεφθεί τη Λέσβο και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις και μελέτη σχεδίων με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ.Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευστράτιο Τζιμή, καθώς και το Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης, κ. Ταξιάρχη Βέρρο.

Αναφορικά με τη λήψη της έγκρισης στα λιμάνια της Χίου και των Οινουσσώνο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της HellenicSeaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπουςδήλωσε:

«Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα είδαμε τα Ψαρά, την Χίο και τις Οινούσσες να είναι πλέον σε θέση να υποδεχτούν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους, ενώ και η Λέσβος θα μπει στο πλάνο των αδειοδοτήσεων, μετά και την επικράτηση της HellenicSeaplanesστη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάληψη των υποδομών της. Τα νέα αυτά μας δίνουν πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί βλέπουμε οι συνεργασίες της HellenicSeaplanes με δημοτικές, λιμενικές αρχές και με τους φορείς που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις εγκρίσεων να αποδίδουν και να λειτουργούν αποτελεσματικά, προς όφελος του δικτύου υδατοδρομίων και υποδομών που θα δώσει ζωή στο εγχείρημα να πετάμε με υδροπλάνα σε όλη την Ελλάδα!»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό